ING verwijdert codering op last van aankondiging rechtzaak

ing logo
Uitspraak (PDF)

Vandaag hebben wij een bevestiging ontvangen van ING dat zij de BKR-codering van een cliënt verwijderen. Dit door middel van het inschakelen van de advocaat van Codering Verwijderspecialist, waarna ING voor kortgeding zitting de codering heeft verwijderd.

Waar ging deze zaak over?
Cliënt heeft in de periode van 2017 tot 2020 een turbulent leven gehad. Hij zat in een relatie met zijn partner, waarbij de ouders van cliënt het niet eens waren met deze relatie. Zij woonden namelijk op een recreatiepark en dit heeft de nodige problemen tussen cliënt en zijn ouders opgeworpen. Omdat hij zich niet kon inschrijven in het chalet van zijn inmiddels ex-partner, heeft hij noodgedwongen zich moeten inschrijven bij zijn ouders. Omdat de relatie verslechterde met zijn ouders kwam hij ook niet meer vaak in het ouderlijk huis.

Cliënt had een bankrekening lopen bij ING. Bij start van de relatie is er besloten om te bankieren bij ASN Bank, waar de ex-partner bankierde. Cliënt heeft in 2019 naar eer en geweten de laatste betaling aan ING voldaan, in de wetenschap dat de rekening opgeheven was.

In 2021 werd cliënt ineens geconfronteerd met de deurwaarder, waarbij er ineens een vordering van €1500,- betaald diende te worden. Veel van deze kosten waren de hoge rente en deurwaarderskosten. Cliënt heeft dit bedrag volledig betaald en diende nog tot 2027 in het BKR te blijven zitten. Inmiddels heeft cliënt een nieuwe relatie, zijn er plannen voor het gezin in de vorm van gezinsuitbreiding en om die reden heeft cliënt een koopovereenkomst ondertekend, waarbij de ontbindende voorwaarden verlopen op 18 december 2023.

Codering Verwijderspecialist heeft deze zaak minnelijk aangevochten, waarbij ING Bank in eerste instantie niet bereid was de codering te verwijderen. Cliënt heeft het toen hierbij niet laten zitten en heeft besloten om een kortgedingprocedure op te starten jegens ING. ING Bank heeft besloten om de codering te verwijderen en niet op zitting te komen.

Wij feliciteren dit gezin met dit mooie resultaat en wensen hun alle goeds toe!

image59
Vragen of interesse?
We helpen u graag verder!

Vraag een gratis adviesgesprek aan of bel ons direct.

085 - 013 10 85
Vraag een gratis adviesgesprek aan
  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)