A2 codering BKR

Laat uw A2 codering BKR verwijderen door de specialisten van Codering Verwijderspecialist.

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Een A2 codering BKR kan uw dromen enorm in de weg staan. Wilt u bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten voor het kopen van uw droomhuis of bijvoorbeeld een auto leasen? Kredietverstrekkers voeren altijd eerst een BKR check. Ziet de kredietverstrekker tijdens de aanvraag dat u een A2 codering op uw naam hebt staan? Dan wil bijna geen enkele bank zaken met u doen. Een A2 codering blijft vijf jaar op uw naam staan, zelfs na het afwikkelen van de schuld.

Op deze pagina vertellen wij wat een A2 codering BKR precies is en hoe wij deze voor u kunnen verwijderen. Wilt u liever direct weten of wij uw codering kunnen verwijderen? Bel ons voor een gratis adviesgesprek 085 - 013 10 85.

Wat is een A2 codering BKR?

Een A2 codering BKR bestaat uit twee verschillende onderdelen. Heeft u een A2 codering op uw naam staan? Dat betekent dat een kredietverstrekker in het verleden een achterstandsmelding heeft geplaatst in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR. Deze melding krijgt u wanneer er achterstanden op de betaaltermijnen zijn geweest op de te betalen maandtermijnen. Dan komt er een code A achter uw naam te staan. Deze codering laat zien dat er een achterstand is geweest. Een achterstandsmelding wordt geplaatst wanneer er een achterstand van twee maanden of meer optreedt. 

Deze bijzonderheidscode 2 geeft aan dat de kredietverstrekker destijds het gehele krediet opeisbaar heeft gesteld. De kredietverstrekker wil in dat geval de volledige lening in één keer terugbetaald hebben. Hiervoor wordt mogelijk een deurwaarder of incassobureau ingeschakeld. Als de lening volledig wordt terugbetaald of de schuld door een regeling is afgewikkeld, wordt er een einddatum geplaatst in het CKI van het BKR. De A2 codering blijft echter nog vijf jaar zichtbaar vanaf het moment dat de einddatum is geplaatst in het CKI van het BKR.

Een A2 codering BKR brengt grote nadelige gevolgen met zich mee. Ook al heeft u uw schuld netjes afbetaald, de codering blijft vanaf de geplaatste einddatum gedurende vijf jaar zichtbaar. Ook tijdens deze periode wil geen enkele bank of financiële dienstverlener u een nieuw krediet verstrekken. 

Ik heb financieel alles op orde, waarom moet ik dan nog steeds 5 jaar negatief geregistreerd worden in het BKR?

Banken en financiële dienstverleners zijn verplicht te melden wanneer u een lening aangaat. Dit doen zij in het CKI van het BKR. Veel mensen denken dat een negatieve BKR-registratie wettelijk geregeld is. Dit is echter niet zo. Het BKR heeft samen met haar aangesloten deelnemers (de banken en financiële dienstverleners) regels hierover opgesteld in hun eigen Algemeen Reglement. Een negatieve codering op uw naam vloeit dus niet voort uit een wetgeving. Het doel van het BKR is tweeledig. Aan de ene kant wordt de persoon in kwestie beschermd tegen overkreditering en aan de andere kant worden de banken op deze manier beschermd om mensen geen krediet te geven die dit niet kunnen dragen. Maar, wanneer u nu uw financiële zaken op orde hebt en belangen hebt bij het aangaan van een nieuwe lening, zoals bijvoorbeeld het kopen van een huis, wordt dit doel niet meer gediend.

A2 codering BKR laten verwijderen

Het BKR verwerkt uw persoonlijke gegevens, daarom is de AVG wetgeving van toepassing. Deze wet ziet erop toe dat er zeer secuur wordt omgegaan met de verwerking van uw persoonsgegevens. Deze wetgeving geeft aan dat verwerking van persoonsgegevens alleen mag plaatsvinden als die gegevens actueel zijn, noodzakelijk zijn en het doel bereikt. Ook de kredietverstrekker heeft met deze wet te maken, omdat zij uw persoonsgegevens verwerken in het CKI van het BKR. Wanneer u op dit moment uw financiën op orde hebt, loopt dit systeem het doel voorbij. Het beschermt u niet meer, maar zorgt er juist voor dat u schade lijdt. Te denken valt aan het feit dat u een hoge huur moet blijven betalen terwijl kopen veel voordeliger is. U nu geen betrouwbare auto kan leasen, terwijl uw huidige auto aan vervanging toe is. In dit soort gevallen kunnen wij een juridisch standpunten verzoek namens u indienen om de registratie vroegtijdig te laten verwijderen.

A2 codering BKR verwijderen door de specialisten van Codering Verwijderspecialist

Tijdens het gratis adviesgesprek beoordeelt de jurist of uw negatieve BKR registratie verwijderd kan worden op basis van de AVG-wetgeving. Dit gesprek is altijd gratis, omdat wij alleen zaken aannemen die wij kansrijk achten. Daarnaast kijken wij ook altijd of er eerder een soortgelijke zaak is behandeld waarbij de codering van verwijderd diende te worden. Tijdens dit gesprek verzamelen we informatie over hoe de A2 codering tot stand is gekomen, wat uw huidige financiële situatie is en welke belangen er spelen om de codering vroegtijdig te verwijderen. Na dit gesprek kan onze jurist meteen beoordelen of wij uw zaak aan kunnen nemen en wat de vaste kosten zullen zijn om uw zaak te behandelen. U weet bij ons altijd vooraf waar u aan toe bent en heeft nooit een verrassing achteraf. 

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Loopt u vast op uw financiële doelen vanwege een A2 codering BKR? Vul dan hieronder het aanvraagformulier in en laat ons u terugbellen. Of bel ons direct via 085 - 013 10 85. 

Wij bieden tevens de mogelijkheid tot een versnelde procedure. Wanneer u haast heeft bij het verwijderen van uw negatieve BKR-registratie, zoals bij het kopen van uw droomwoning of het afsluiten van een financierings- of zakelijk leasecontract, kunt u kiezen voor een versneld traject. Tijdens de versnelde procedure is het mogelijk uw codering te verwijderen binnen 4-6 weken. Vraag onze jurist naar de mogelijkheden. 

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)