bkrinzien

Mijn BKR inzien: het belang van het inzien van uw kredietoverzicht

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Het controleren van uw BKR registratie is van essentieel belang voor uw financiële welzijn en toekomstige leningsmogelijkheden. Uw kredietoverzicht biedt een gedetailleerd overzicht van uw kredietgeschiedenis en weerspiegelt uw kredietwaardigheid. Dit overzicht wordt veelal geraadpleegd door financiële instellingen zoals banken en kredietverstrekkers voordat ze besluiten u al dan niet een lening of hypotheek te verstrekken. Het inzien van uw kredietoverzicht verschaft u inzicht in uw financiële status en stelt u in staat eventuele fouten of onnauwkeurigheden te corrigeren, waardoor mogelijke obstakels bij het verkrijgen van krediet worden vermeden.

Wat is stichting BKR en wat houdt een negatieve BKR registratie in?

Stichting BKR is een organisatie die verantwoordelijk is voor het registreren van alle kredieten van consumenten in Nederland. Zij houden bij welke leningen mensen hebben afgesloten en of deze leningen correct worden terugbetaald. Iedere kredietverstrekker is verplicht om elke lening boven de €250 te registreren bij het BKR. Het doel van het BKR is om u te beschermen tegen overkreditering en de banken en financiële instellingen tegen wanbetalers. De regels voor het handhaven van uw BKR registratie staan in het Algemeen Reglement van het BKR en niet in de wet zoals vaak wel wordt gedacht.

Een negatieve BKR registratie ontstaat wanneer een consument zijn betalingsverplichtingen niet nakomt, zoals het niet tijdig terugbetalen van leningen of het hebben van betalingsachterstanden. Deze registratie heeft een negatieve invloed op uw kredietwaardigheid en kan resulteren in terughoudendheid van financiële instellingen om u leningen te verstrekken. Zelfs wanneer u uw schulden heeft afbetaald, blijft de negatieve BKR registratie nog eens vijf jaar zichtbaar. Ook gedurende deze vijf jaar kunt u niets doen op financieel gebied.

Mijn BKR inzien

Het controleren van uw BKR registratie is eenvoudig en kosteloos. U heeft te allen tijde het recht om uw kredietoverzicht te raadplegen. Dit kunt u doen door naar de officiële website van Stichting BKR te gaan en in te loggen met uw bank. Vervolgens heeft u direct inzicht in uw kredietoverzicht.

Hoe kunnen BKR registraties worden verwijderd op basis van de AVG wetgeving?

BKR laten verwijderen na schone lei? Dat kan! Heeft u al uw schulden afbetaald, ziet uw financiële situatie er nu anders uit dan toen de codering werd geplaatst? Belemmert de vijfjaarstermijn u in bijvoorbeeld het kopen van een huis, terwijl u daar geen groot belang bij heeft? Dan biedt de AVG wetgeving uitkomst. Deze wetgeving is namelijk van toepassing op de kredietverstrekker die u negatief geregistreerd heeft, omdat hij uw gegevens verwerkt. Volgens deze wetgeving dienen gegevens noodzakelijk en actueel te zijn. Bovendien moeten ze het doel dienen waarvoor ze worden verwerkt. In het geval van het BKR is dat u beschermen tegen overkreditering en de banken en financiële instellingen tegen wanbetalers. Wanneer u voldoet aan bovenstaande criteria wordt dit doel natuurlijk niet gediend. De regels voor het handhaven van uw BKR codering staan in het Algemeen Reglement van het BKR - hierin staan afspraken die het BKR samen met haar aangesloten deelnemers, banken en financiële instellingen, hebben gemaakt - en dus niet in de wet, zoals vaak wel wordt gedacht.

In dat geval van een onterechte registratie kunnen wij namens u een juridisch verwijderverzoek indienen. Een juridisch verwijderverzoek bevat gedetailleerde informatie over uw situatie. In dit verwijderverzoek behartigen we uw belangen waarom het niet noodzakelijk is dat uw BKR registratie zichtbaar blijft. Middels bewijsstukken van uw situatie en de beschikbare jurisprudentie van eerder gewonnen zaken, overtuigen we de kredietverstrekker uw BKR registratie te verwijderen.

Mijn BKR inzien: de mogelijkheden voor vroegtijdige verwijdering

Wilt u direct weten of wij uw codering kunnen verwijderen? Vul dan hieronder het aanvraagformulier in en wij bellen u voor een gratis adviesgesprek. Tijdens dit gesprek vertelt de jurist hoe een verwijderproces eruit ziet, of wij uw codering kunnen verwijderen en wat de vaste kosten zijn.

BKR codering opvragen en laten verwijderen? Vraag een gratis adviesgesprek aan.

 

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)