image59 3

Uw negatieve BKR-registratie verwijderen. Hoe werkt dat?

Wilt u weten hoe wij uw negatieve BKR-registratie verwijderen? Lees hieronder het uitgebreide stappenplan.

Liever direct onze jurist spreken? Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via 085 - 013 10 85 of vul het aanvraagformulier in, dan nemen wij binnen één dag contact met u op. U weet dan direct of ook uw negatieve BKR codering te verwijderen is.

1. Gratis adviesgesprek

De jurist vertelt u tijdens dit gesprek direct of wij uw zaak kunnen aannemen.

2. Juridisch onderzoek

Uw jurist gaat toetsen of de BKR codering wel terecht is geplaatst.

3. BKR-registratie verwijderen

Wij dienen voor u het wettelijke standpunten verzoek in.

4. Registratie verwijderd

Gefeliciteerd! Uw negatieve BKR-registratie verwijderen is gelukt.

1644357931 c99081d67c03c270316e894bde34d88fdc78b0e4e34d265f4bf4e9fefc181f62 d 640

Uw BKR-registratie verwijderen met Codering Verwijderspecialist

Heeft u last van uw BKR-registratie en kunt u niet verder met het behalen van uw financiële doelen? Is het niet mogelijk om een zakelijke lening te financieren, een auto te leasen of een hypotheek te krijgen door die negatieve BKR-registratie? Codering Verwijderspecialist begrijpt dat het verwijderen van uw negatieve BKR-registratie een noodzakelijkheid kan zijn. Door de jarenlange ervaring en specifieke kennis op de AVG wetgeving zorgen wij dat uw negatieve BKR-registratie wordt verwijderd, want ook u verdient een tweede kans!

Codering Verwijderspecialist is een juridisch kantoor gespecialiseerd in het verwijderen van alle type coderingen. Onze medewerkers begrijpen hoe belangrijk het voor u is dat de negatieve codering verwijderd wordt. Vaak treft een negatieve BKR codering niet alleen de persoon in kwestie, maar heeft een heel gezin of een onderneming op totaal niveau hier last van. De AVG wetgeving heeft duidelijke richtlijnen opgesteld onder welke voorwaarden een negatieve BKR-registratie verwijderd moet worden. Wilt u weten of u die woning toch kan kopen of die zakelijke auto kunt leasen die zo noodzakelijk is voor uw bedrijfsvoering? Neem vandaag nog vrijblijvend telefonisch contact op met een van onze specialisten. U weet direct of wij uw negatieve BKR codering kunnen verwijderen en binnen welk termijn dit mogelijk is.

Minnelijk traject

Het verwijderen van een negatieve BKR-registratie vindt, in de meeste gevallen, plaats middels met een minnelijk traject. Tijdens een minnelijke procedure is het de bedoeling om (schriftelijk) in gesprek te gaan met de kredietverstrekker gebaseerd op de AVG-wetgeving. De kredietverstrekker ontvangt naast het uitgebreide bezwaar ook onderbouwende documenten die aantonen dat er op dit moment geen noodzaak is om de negatieve BKR-registratie te handhaven.

Minnelijk traject: hoe verwijdert Codering Verwijderspecialist uw BKR-registratie?

Het verwijderen van uw negatieve BKR-registratie heeft te maken met de AVG Privacywetgeving. Privacy van een persoon is een grondrecht en daar mag niet zomaar aan worden gekomen volgens deze wetgeving. Het BKR is een stichting en heeft niets met de wet te maken. De banken (deelnemers van het BKR) hebben samen afspraken gemaakt wanneer, hoe en hoe lang ze een negatieve BKR-registratie op naam plaatsen. Deze afspraken zijn gemaakt in het Algemeen Reglement van het BKR, die dus door de aangesloten deelnemers (de banken) gevolgd worden. Het enige doel van het BKR is om een consument of ondernemer te beschermen tegen overkreditering. Bent u vandaag de dag financieel stabiel en spelen er belangen bij u, zoals het kopen van een huis of leasen van een auto? Dan loopt het BKR het doel totaal voorbij (u te beschermen tegen overkreditering). De AVG wetgeving is dan heel duidelijk; de codering dient verwijderd te worden.

Gratis adviesgesprek

Om te beoordelen of u voldoet aan de eisen van de AVG wetgeving om een negatieve BKR-registratie te verwijderen, starten we met een intakegesprek met onze BKR jurist. Tijdens dit gesprek bespreekt de jurist met u waarom u noodzakelijke belangen heeft om de negatieve BKR codering te verwijderen. Onze ervaring leert dat iedere situatie uniek is, waardoor we tijdens dit gesprek al maatwerk leveren. We kijken hoe we uw zaak zo sterk mogelijk kunnen maken om het gewenste resultaat te behalen.

Om deze reden is een adviesgesprek met onze juridische adviseurs de eerste stap. Zij kunnen namelijk beoordelen of een vroegtijdige verwijdering van een negatieve BKR-registratie mogelijk is, wat de looptijd van het dossier wordt en welk juridisch traject bij uw situatie past. Omdat er inmiddels al duizenden coderingen zijn verwijderd, kijkt de jurist naar soortgelijke cases die zijn behandeld die op uw dossier lijken. Op basis daarvan weten wij ook direct wat de vaste lage kosten voor het behandelen van uw dossier zijn. Na het gesprek weet u direct waar u aan toe bent. U krijgt één vast aanspreekpunt binnen onze organisatie en we kunnen eventueel direct aan de slag gaan als er haast bij geboden is. Bel vandaag nog om te bespreken of wij ook u kunnen helpen met het verwijderen van uw negatieve BKR-registratie.

bellen cvs

Juridisch onderzoek

Zodra alle seinen op groen staan, en wij erin geloven dat uw negatieve BKR-registratie verwijderd kan worden, starten we graag de samenwerking met u en gaan we aan de slag met het juridische onderzoek. Tijdens dit proces wordt er bij de kredietverstrekker die u negatief heeft geregistreerd uw volledige dossier opgevraagd. In veel gevallen zien wij dat kredietverstrekkers zich niet hebben gehouden aan de richtlijnen van de AVG wetgeving ten tijde van het plaatsen van de codering. Is dit het geval? Dan moet de codering per direct verwijderd worden.

In het beveiligde portaal van Codering Verwijderspecialist kunt u 24/7 de voortgang van uw dossier bekijken. U bent altijd op de hoogte van de status van uw dossier en geniet van het hoogste beveiligingsniveau, omdat Codering Verwijderspecialist uw persoonsgegevens heel serieus neemt! In dit portaal kunt u uw documenten aanleveren en 24/7 contact opnemen met uw jurist.

Juridische procedure

Tijdens de juridische procedure heeft u ten alle tijden toegang tot het beveiligde portaal om de voortgang van uw dossier te bekijken. Ook kunt u vragen stellen aan uw jurist en indien u uw jurist nog even wilt spreken, kunt u ook meteen een belafspraak inplannen wanneer het u uitkomt.

De jurist stelt een wettelijk standpunten verzoek op met behulp van informatie over het ontstaan van de negatieve BKR-registratie, uw huidige financiële situatie en het belang die u heeft bij een vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Dit standpunten verzoek wordt versterkt met jurisprudentie om de kredietverstrekker te dwingen om uw negatieve BKR-registratie per direct te verwijderen.

In het registratiesysteem van het BKR worden persoonsgegevens geregistreerd, daarom is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. Volgens deze wet moet de verwerking van persoonsgegevens aan een aantal voorwaarden voldoen. De gegevens die verwerkt worden moeten; actueel zijn, noodzakelijk zijn, en het doel dienen. Bent u nu financieel stabiel? Dan zijn de gegevens in het CKI van het BKR dus niet meer actueel of noodzakelijk. Nu wordt het doel voorbij geschoten. Het BKR systeem biedt nu geen bescherming aan u, maar leidt juist tot schade. In dit soort gevallen dient de negatieve BKR-registratie dan verwijderd te worden op basis van het indienen van het standpunten verzoek.

Negatieve BKR-registratie verwijderen

Omdat er al duizenden coderingen zijn verwijderd op basis van de AVG wetgeving ligt er al veel jurisprudentie op dit gebied. Onze juristen hebben middels het uitgebreide juridische standpunten verzoek de kredietverstrekker overtuigd van het belang van vroegtijdige verwijdering van uw negatieve BKR-registratie. Wij weten als geen ander aan welke factoren een juridisch standpunten verzoek dient te voldoen om de kredietverstrekker te overtuigen.

Is de uitkomst van het verzoek positief? Dan wordt uw negatieve BKR-registratie vaak binnen enkele dagen al verwijderd en is het niet langer zichtbaar op uw BKR-overzicht. U kunt direct verder met uw toekomstplannen. Weten waar u aan toe bent en of wij u ook kunnen helpen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via 085 - 013 10 85 en we helpen u graag bij de vroegtijdige verwijdering van uw negatieve BKR-registratie.

Uw negatieve BKR-registratie verwijderen doet u bij Codering Verwijderspecialist.

Wat zeggen onze klanten?

Onze juristen verwijderen dagelijks negatieve BKR-registraties voor mensen die een groot belang hebben bij het verwijderen van hun codering. Het maakt niet uit bij wie u krediet heeft, onze juristen verwijderen ruim 80% van alle negatieve BKR-registratie casussen die wij aannemen. Een zeer hoog getal in deze markt.

Klanten beoordelen ons niet voor niets met 5 sterren. Lees hieronder de reviews.

Wat is het BKR?

Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie) is opgericht in 1965 en heeft als doel om namens de banken en kredietinstellingen (de deelnemers van stichting BKR) alle leningen boven de 250 euro te registreren in hun elektronisch registratiesysteem; het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem). Het BKR is geen wet, maar een stichting welke is opgericht om een persoon te beschermen tegen overkreditering en daarmee het beschermen van de banken.

Wat is een BKR-registratie?

Wanneer u een lening afsluit van € 250,- of meer wordt deze lening direct geregistreerd bij stichting BKR in Tiel. Dit noemen we een ‘positieve registratie’. Elke andere bank kan door het raadplegen van het BKR systeem zien waar u leningen heeft lopen, zodat de banken kunnen inschatten of u eventueel een nieuwe lening of bijvoorbeeld een hypotheek kunt krijgen. Als u betalingen niet op tijd doet aan uw bank, plaatst de bank een ‘negatieve codering’ op uw naam in het CKI van stichting BKR. Dit heet een negatieve BKR-registratie. Banken en financiële instellingen zullen vrijwel iedere aanvraag in de vorm van een lening, hypotheek of autolease direct afwijzen, omdat u een negatieve codering op uw naam heeft. Een negatieve BKR-registratie blijft na afwikkeling van uw schuld nog vijf jaar in het CKI van stichting BKR zichtbaar. Deze regel komt niet vanuit de wet, maar vanuit de eigen gemaakte regels tussen stichting BKR en de aangesloten deelnemers (banken en financieel instellingen) vastgesteld in hun Algemeen Reglement.

Hoe vraag ik mijn BKR-overzicht op?

U kunt een account aanmaken op de website van het BKR. U dient zich identificeren door in te loggen via uw eigen bank. Na uw aanvraag krijgt u binnen enkele minuten online inzage in uw BKR-overzicht.

Zijn er kosten verbonden aan het opvragen van een BKR-overzicht?

Uw registratie inzien is gratis. U kunt een foto maken van het scherm. Voor de behandeling van uw procedure bij Codering Verwijderspecialist is dit voldoende. Indien u een papieren overzicht wilt ontvangen, rekent het BKR daar een tarief van € 12.95,- voor. Deze kunt u dan bestellen als u eenmaal bent ingelogd op de site van het BKR.

Is stichting BKR een wet?

Het BKR is GEEN wet. De rechtsvorm van het BKR is dat ze een stichting is. Stichting BKR heeft als maatschappelijk doel om mensen te beschermen tegen overkreditering.

Waarom sta ik met een code in het BKR geregistreerd?

Stichting BKR en aangesloten deelnemers (de banken) hebben gezamenlijk afspraken gemaakt over het plaatsen van een negatieve codering in het BKR, welke geregistreerd wordt wanneer een persoon niet op tijd zijn of haar lening betaald. Deze gezamenlijke afspraken tussen het BKR en de banken zijn vastgelegd in het Algemeen Reglement van het BKR, welke door alle deelnemers gevolgd wordt. De oorsprong van een negatieve BKR codering op uw naam heeft dus geen wettelijke grondslag. Dit zijn eigen gemaakte afspraken tussen Stichting BKR en haar deelnemers.

Waarom heeft het BKR in 2020 een boete van € 820.000 gehad van de Autoriteit Persoonsgegevens?

Het BKR heeft jarenlang ten onrechte kosten gevraagd aan consumenten voor het opvragen van de eigen persoonsgegevens. Dit had stichting BKR niet mogen doen. Eenieder heeft recht op inzage van zijn of haar verwerkte persoonsgegevens. De autoriteit persoonsgegevens (AP) heeft stichting BKR hier een boete voor opgelegd van € 820.000, - in 2020. Stichting BKR heeft hierna haar beleid aangepast en brengt voor online inzage geen kosten meer in rekening.

Welke wetgeving maakt het mogelijk om een negatieve BKR-codering te verwijderen?

De AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) is Europese wetgeving. Deze wetgeving is in het leven geroepen op de privacy van een persoon te beschermen. Eenieder heeft vanuit deze wetgeving het recht om bezwaar te maken voor het wissen van de verwerking van zijn of haar persoonsgegevens bij particuliere bedrijven, non-profit organisaties of overheidsinstellingen. Het BKR is dus geen uitzondering binnen deze wetgeving.

Zijn er al eerder BKR-registraties verwijderd?

Sinds het Santander-arrest in 2011 (arrest van de hoge raad over BKR verwijderen) zijn er tot nu toe al duizenden negatieve coderingen verwijderd op basis van de privacywetgeving. Ongeveer 90% procent van de verwijderingen vinden plaats op basis van een minnelijke procedure (zonder tussenkomst van een rechter).

Welke belemmeringen heb ik als ik een BKR-registratie heb?

Wanneer u een negatieve BKR-registratie heeft, kunt u in de meeste gevallen geen lening of krediet afsluiten. De deelnemers van stichting BKR doen bij een aanvraag van een lening van € 250,- euro of meer altijd een toetsing in het BKR systeem. Wanneer er een codering tevoorschijn komt, wordt de aanvraag vrijwel direct afgewezen. Zo kunt u in de meeste gevallen geen hypotheek, lening of autolease verkrijgen. Zelfs een telefoon op afbetaling is in de meeste gevallen niet eens meer mogelijk.

Hoelang blijft een BKR codering op mijn naam staan?

Wanneer u een BKR-registratie op uw naam krijgt, blijven de coderingen zelfs tot vijf jaar na afwikkeling van de schuld zichtbaar op uw naam in het systeem van het BKR. Deze vijfjaarstermijn is niet door de wetgeving bepaald maar door het BKR en de aangesloten banken in hun eigen Algemeen Reglement. Gedurende deze vijfjaarstermijn kunt u dan waarschijnlijk geen lening of hypotheek afsluiten.

Ik heb mijn lening afbetaald, wordt mijn codering nu ook gelijk verwijderd?

Nadat u uw lening hebt afbetaald, wordt de codering NIET direct verwijderd. Vanaf de datum dat uw lening is afgewikkeld, wordt een einddatum geplaatst in het CKI van het BKR. Vanaf deze datum blijven de negatieve BKR coderingen nog vijf jaar zichtbaar.

Kan ik een huis kopen als ik een BKR-registratie heb?

Bij elke hypotheekaanvraag wordt een BKR toets uitgevoerd. De praktijk leert dat wanneer er een negatieve BKR-registratie tevoorschijn komt, de aanvraag afgewezen wordt. In de meeste gevallen is het zelfs niet meer mogelijk om een adviesgesprek aan te vragen bij een bank of financiële instelling.

Is het leasen van een auto mogelijk met een BKR-registratie?

Leasemaatschappijen doen altijd een BKR-toets wanneer u een auto wilt leasen. Het hebben van een negatieve BKR-registratie leidt vrijwel altijd tot een afwijzing van de aanvraag met betrekking tot de persoon.

Ik heb een negatieve BKR-registratie, maar mijn partner niet. Kunnen wij wel een hypotheek krijgen?

Wanneer u gehuwd bent, of een hypotheekaanvraag op twee namen indient, wordt u beiden getoetst bij het BKR. Komt uit deze BKR-toets naar voren dat één van u een negatieve BKR-registratie hebt, leidt dit vaak tot een directe afwijzing van uw aanvraag.

We hebben een koopcontract getekend, kan de codering op korte termijn verwijderd worden?

Voor personen die een spoedeisend belang hebben bij het verwijderen van hun negatieve BKR-registratie, hebben wij een versnelde procedure voor. Tijdens deze procedure wordt de verwijder procedure vaak nog dezelfde dag opgestart. Onze jurist vertelt u graag meer over het gebruik van deze mogelijkheid.

Mijn bank zegt dat een BKR-registratie niet te verwijderen is

Regelmatig krijgen wij van onze klanten te horen dat hun eigen bank hen vertelt dat het verwijderen van een negatieve BKR-registratie niet mogelijk is. Dit is echter onjuist. De banken willen personen ontmoedigen om een procedure door een partij als ons op te starten. Uiteraard zijn de banken op de hoogte van de jurisprudentie vanuit de AVG-wetgeving. Ons advies is om zelf op onderzoek uit te gaan, u zult zien dat er veel meer mogelijk is dan u denkt.

Is huren van een woning met een BKR-registratie mogelijk?

De praktijk leert helaas dat ook bij het huren van een woning, de verhuurder of verhuurorganisatie een BKR overzicht overhandigd wil hebben. Staat er een negatieve BKR-registratie op? Dan wordt uw aanvraag voor huur vaak direct afgewezen. Omdat verhuurders geen toegang hebben tot het CKI, verlangen ze vaak van de persoon die wil huren dat ze zelf hun BKR overzicht opvragen en delen met hen als onderdeel in de procedure om in aanmerking te kunnen komen voor een (particuliere) huurwoning.

Ik heb mijn financiële zaken op orde, waarom sta ik dan nog vijf jaar in het BKR als wanbetaler genoemd?

In de praktijk wordt er vaak helemaal niet meer gekeken hoe uw financiële huishouding er op dit moment uitziet. In de meeste gevallen volgen de banken (aangesloten deelnemers bij het BKR) klakkeloos het systeem van Stichting BKR. De negatieve BKR-registratie blijft vijf jaar lang zichtbaar, nadat uw lening/schuld is afgewikkeld. Dit vloeit voort uit de afspraken tussen de banken en Stichting BKR gemaakt in hun eigen Algemeen Reglement.

Ik ben ondernemer en wordt belemmerd door een codering. Is mijn BKR-registratie ook te verwijderen?

Het antwoord hierop is JA! Wanneer u als ondernemer uw financiële zaken op orde hebt en er bij u belangen spelen waarom de negatieve BKR u of uw onderneming financieel belemmeren, heeft u recht op verwijdering van uw negatieve BKR-registratie.

image59
Ook u heeft recht op een tweede kans.
Neem nu contact met ons op.

Vraag een gratis adviesgesprek aan of bel ons direct.

085 - 013 10 85
Vraag een gratis adviesgesprek aan
  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)