A4 codering BKR

Laat uw A4 codering BKR verwijderen door de ervaren experts van Codering Verwijderspecialist.

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Een A4 codering BKR is een van de coderingen die u terug kan vinden op uw kredietoverzicht. De code 4 geeft aan dat de kredietverstrekker tevergeefs contact heeft opgenomen met de persoon in kwestie. Het geeft een negatief signaal af naar eventueel toekomstige kredietverstrekkers, omdat de schuld niet kon worden geïnd. De kredietverstrekker heeft geen contact kunnen krijgen met de drager van de registratie. De woonplaats en contactgegevens waren onbekend.

Op deze pagina vertellen we u meer over de A4 codering en hoe u er vanaf kan komen. Liever direct weten waar u aan toe bent? Bel dan voor een gratis adviesgesprek naar 085 - 013 10 85.

Wat is een A4 codering BKR?

Gaat u een lening aan van €250 of meer dan zijn kredietverstrekkers volgens Art. 261 Wft (Wet financieel toezicht) genoodzaakt dit te melden bij het BKR. Er volgt dan een positieve registratie achter uw naam. Wanneer u zich meldt bij een bank voor een krediet of hypotheek kan de bank zien dat er een financiering loopt, en zal daar rekening mee gehouden worden in de nieuwe financiering. Op deze manier voorkomen banken dat mensen zich niet overkrediteren. 

Treedt er een achterstand op van 2 maanden of meer op uw krediet? Dan wordt er een achterstandsmelding gedaan door de kredietverstrekker. Er wordt dan een A geplaatst in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR. Code 4 in de A4 codering geeft meer informatie over de aard van de codering. Het cijfer 4 is een van de bijzonderheidscoderingen die u op uw kredietoverzicht kan vinden. Het betekent dat de persoon in kwestie onbereikbaar is geweest voor de kredietverstrekker. De woonplaats en contactgegevens waren onbekend, waardoor de schuld niet kon worden geïnd. 

De A4 codering BKR is dus een zeer ernstige codering. Een nieuwe financiering of lening is vaak onmogelijk wanneer er een A4 codering op uw naam staat. Een kredietverstrekker  voert altijd eerst een BKR check uit. Blijkt het dat u een A4 codering achter uw naam hebt staan? Dan wilt vaak geen enkele kredietverstrekker zaken met u doen.

A4 codering BKR met einddatum

U krijgt een einddatum in het BKR wanneer de schuld volledig is afbetaald of afgewikkeld. Pas dan wordt er een einddatum geplaatst achter uw A4 codering. Vanaf het moment van de geplaatste einddatum in het CKI van het BKR gaat de vijfjaarstermijn in. Dit houdt in dat de codering nog eens vijf jaar lang zichtbaar blijft op uw naam. Vaak kunt u deze gehele periode geen nieuwe lening krijgen. Een kredietverstrekker ziet namelijk dat u in het verleden betaalachterstanden hebt opgelopen en zal elke vorm van lening of financiering weigeren. 

A4 codering BKR laten verwijderen

Bent u op dit moment schuldenvrij en financieel stabiel? Staat de A4 codering de groei van uw onderneming in de weg of lease van een zakelijk voertuig ? Dan kunnen onze experts een juridisch standpunten verzoek indienen waarin wij de kredietverstrekker dwingen de codering vroegtijdig te laten verwijderen. 

Een BKR-registratie is niet iets wat wettelijk is vastgelegd. Stichting BKR heeft samen met de aangesloten deelnemers (de financiële instellingen en banken) afspraken gemaakt over het handhaven van BKR-registraties. Deze afspraken staan in het Algemeen Reglement van Stichting BKR. Aangezien er gebruik wordt gemaakt van persoonlijke gegevens is de AVG wet van toepassing. Deze wetgeving zegt dat er nauwkeurig moet worden omgegaan met uw persoonsgegevens. De AVG-wet heeft strenge eisen waar ook de kredietverstrekkers zich aan moeten houden. De gegevens die de kredietverstrekker van u verwerkt in het BKR moeten actueel zijn, noodzakelijk zijn en het doel dienen. Wanneer u vandaag de dag weer financieel uw zaken op orde heeft, loopt het systeem het doel voorbij. U heeft namelijk dan geen bescherming tegen overkreditering nodig van Stichting BKR. Wij kunnen een juridisch standpunten verzoek indienen waarin wij de kredietverstrekker dwingen om de A4 codering BKR vroegtijdig te laten verwijderen. In dit juridisch standpunten verzoek wordt een belangenafweging gemaakt. Het verzoek wordt ondersteund met beschikbare jurisprudentie van zaken die wij eerder hebben behandeld waar de codering ook vroegtijdig van verwijderd diende te worden.

Bel voor een gratis adviesgesprek en weet direct of wij uw A4 codering BKR kunnen verwijderen

Het adviesgesprek bij ons is altijd gratis. Tijdens dit gesprek kan onze jurist beoordelen of wij uw codering vroegtijdig kunnen verwijderen. U vertelt meer over de totstandkoming van de A4 codering BKR, wat uw financiële situatie nu is en waarom u zoveel baat heeft bij een vroegtijdige verwijdering. 

Codering Verwijderspecialist vindt het belangrijk om eerlijk en transparant te zijn over de haalbaarheid van uw zaak. Daarom is het eerste gesprek altijd gratis. Achten wij uw zaak kansrijk en wilt u zo snel mogelijk starten, omdat u bijvoorbeeld zit met een koopcontract? Dan bieden wij de  mogelijkheden voor een versnelde procedure. Hierin kunnen wij de codering doorgaans binnen 4 tot 6 weken verwijderen.

Vul het aanvraagformulier hieronder in of bel direct via 085 - 013 10 85.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)