family on beach

H codering BKR

Uw H codering BKR laten verwijderen door Codering Verwijderspecialist.

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

De H codering staat voor Herstelmelding. De opgelopen schuld of betaalachterstand is inmiddels ingelopen. Het vervelende is, dat ook deze codering nog vijf jaar lang zichtbaar blijft op uw naam, vanaf het moment dat de herstelmelding is geplaatst. Dit betekent in de praktijk dat het aanvragen van een nieuwe lening gedurende deze vijf jaar niet mogelijk is. De kredietverstrekker waar u uw aanvraag voor een lening indient, ziet dat er een H codering is geplaatst en dat u in het verleden een betaalachterstand heeft gehad. Vaak wil geen enkele kredietverstrekker zaken met u doen.

Heeft u een H codering en wilt u graag verder met uw leven? Dan kunnen wij u helpen. Op deze pagina vertellen we u meer over deze codering en hoe wij een H codering kunnen verwijderen. Wilt u liever direct weten waar u aan toe bent? Bel dan voor een gratis adviesgesprek naar 085 - 013 10 85.

Wat betekent een H codering BKR?

Een H codering staat voor een Herstelmelding bij het BKR en geeft aan dat er een betalingsachterstand in het verleden is geweest op een lening, maar deze inmiddels weer is ingelopen. 

Een H codering ontstaat doordat u niet in staat bent geweest om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen en de kredietverstrekker u een waarschuwing heeft gegeven en een termijn heeft gesteld om de achterstand in te lopen. Lukt het niet binnen deze termijn de achterstand in te lopen? Dan komt er een code A achter uw naam te staan. Als u uiteindelijk uw achterstand hebt ingelopen, wordt er in sommige gevallen een H codering geplaatst.

De gevolgen van een H codering BKR

Deze H codering blijft vervolgens nog vijf jaar zichtbaar vanaf de datum dat de H-codering is geplaatst. Een H codering kan het lastig maken om in de toekomst een nieuw krediet aan te gaan. Kredietverstrekkers zien namelijk in uw BKR overzicht dat u in het verleden een betalingsachterstand hebt gehad. 

Er is echter een mogelijkheid om deze H codering vroegtijdig te laten verwijderen om niet die vijfjaarstermijn uit te zitten. Codering Verwijderspecialist helpt dagelijks mensen die door een H codering BKR niet verder kunnen met hun leven.

H codering BKR laten verwijderen

Er bestaat vaak een misvatting dat een H codering niet verwijderd kan worden vanwege wettelijke bepalingen. Dit is echter niet zo. Het BKR is slechts een stichting die samen met haar deelnemers (financiële instellingen en banken) regels heeft opgesteld in haar eigen Algemeen Reglement. Het doel van deze stichting is om mensen te beschermen tegen overkreditering en daarmee de banken en financiële instellingen te beschermen.

Indien u op dit moment financieel stabiel bent en er belangrijke redenen zijn waarom uw H codering BKR vroegtijdig verwijderd moet worden, biedt de AVG wet mogelijkheden. Het BKR bereikt namelijk niet haar doel als u op dit moment financieel stabiel bent. De H codering brengt dan alleen maar schade toe in plaats van het bieden van bescherming.

H codering BKR laten verwijderen, de AVG wet staat aan uw zijde

Hierboven hebben we het al even aangehaald; de AVG wet biedt mogelijkheden om uw H codering vroegtijdig te laten verwijderen. Deze Privacywetgeving zegt namelijk dat uw persoonlijke gegevens zorgvuldig moeten worden verwerkt. De AVG wet geeft aan dat persoonsgegevens alleen verwerkt mogen worden als die gegevens actueel zijn, het doel bereiken, en de verwerking van de persoonsgegevens een noodzaak hebben. Banken en kredietverstrekkers moeten zich hier aan houden, omdat zij uw gegevens verwerken. Als uw financiële situatie nu stabiel is dan hoeft u niet langer meer beschermd te worden tegen overkreditering. Dan is er geen reden meer om de H codering in stand te houden. Er kan dan een juridisch standpunten verzoek worden ingediend om de H codering vroegtijdig te laten verwijderen.

Door middel van een juridisch standpunten verzoek kunnen wij de bank of kredietverstrekker dwingen om de H codering vroegtijdig te laten verwijderen. In dit verzoek wordt juridisch gemotiveerd waarom het niet langer nodig is dat de codering zichtbaar blijft. Onze juristen beschikken over de kennis en expertise om ook uw H-codering te kunnen laten verwijderen. Daarnaast beschikken wij over jurisprudentie over soortgelijke zaken die wij eerder hebben behandeld en waar de H-codering vroegtijdig van verwijderd diende te worden.

Laat tijdens het gratis adviesgesprek beoordelen of uw H codering BKR verwijderd kan worden

Wij nemen uw zaak alleen aan als die ook daadwerkelijk haalbaar is. Codering Verwijderspecialist beschikt over de juiste kennis en expertise om te beoordelen of uw zaak haalbaar is. Tijdens het gratis adviesgesprek wordt uw huidige situatie besproken en bespreekt u met de jurist waarom uw H codering zo snel mogelijk verwijderd moet worden. Op basis van deze aspecten kan onze jurist beoordelen of uw codering verwijderd kan worden.Tevens vertelt onze jurist op basis van welke wetgeving het mogelijk is uw codering te verwijderen.Laat het verwijderen van uw H-codering over aan onze jurist, zodat u verder kan met uw financiële doelen. 

Direct weten of wij uw H codering BKR kunnen verwijderen? Vul dan hieronder het aanvraagformulier in of bel ons gratis via 085 - 013 10 85.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)