geldlenenmeta2codering

Hypotheek met A2 codering Rabobank

Hypotheek met A2 codering Rabobank? Laat deze codering verwijderen door onze ervaren juristen.

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Een A2 codering van Rabobank kan een obstakel vormen als u een hypotheek wilt aanvragen. Wanneer u een aanvraag doet voor een hypotheek is de hypotheekverstrekker verplicht een BKR check uit te voeren. Als er een negatieve A2 codering naar boven komt, wordt uw verzoek direct afgewezen. Wordt u belemmerd door een A2 codering van Rabobank? Is een hypotheek met A2 codering Rabobank onmogelijk? Laat uw codering dan vroegtijdig verwijderen door onze specialisten. Op deze pagina vertellen wij u er meer over. Wilt u liever direct weten of wij uw codering kunnen verwijderen? Bel ons dan voor een gratis adviesgesprek via 085 - 013 10 85.

Wat is een A2 codering van de Rabobank en hoe ontstaat deze?

Een A2 codering bestaat uit twee onderdelen. Als eerste uit een achterstandsmelding (A). Als er een betalingsachterstand optreedt op een terug te betalen lening bijvoorbeeld, wordt er een A codering achter uw naam geplaatst.

Code 2 is een bijzonderheidscode en vertelt de kredietverstrekker meer over de codering. De code 2 betekent dat de kredietverstrekker, in dit geval Rabobank, het volledige krediet opeisbaar heeft gesteld. Rabobank wilde de volledige lening in één keer terugbetaald hebben. Vaak resulteert dit in het inschakelen van een deurwaarder of incassobureau om het openstaande bedrag te innen. Wanneer de lening volledig is terugbetaald of de schuld via een regeling is afgewikkeld, wordt er een einddatum toegevoegd aan de registratie in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Ondanks de einddatum blijft de A2 codering echter nog vijf jaar zichtbaar in het CKI van het BKR, vanaf het moment van plaatsing van de einddatum. Dit betekent dat wanneer u gedurende deze vijf jaar een nieuwe aanvraag doet voor bijvoorbeeld een hypotheek, uw verzoek direct wordt afgewezen, omdat u alsnog als wanbetaler in het systeem staat.

Gevolgen hypotheek met A2 codering Rabobank

Een A2 codering van de Rabobank zorgt ervoor dat u geen nieuwe lening, zoals een hypotheek kan krijgen. Een hypotheekverstrekker voert een BKR toetsing uit. Hierbij beoordelen ze uw kredietwaardigheid. Wanneer er een A2 codering tevoorschijn komt, wordt uw hypotheekaanvraag direct afgewezen.

Hypotheek met A2 codering Rabobank: hoe wij uw codering bij de Rabobank verwijderen

Heeft u een groot belang bij het krijgen van een hypotheek voor uw droomwoning, waardoor u niet kan wachten tot de vijfjaarstermijn is verstreken? Moet u bijvoorbeeld verhuizen, omdat uw huis te klein is geworden voor uw gezin? Dan kunnen wij namens u een juridisch verwijderverzoek indienen. Dit formele verzoek wordt door onze ervaren juristen opgesteld en bevat een gedetailleerde analyse waarin we laten zien dat uw A2 codering van Rabobank onjuist, onterecht of onrechtmatig is.

Wij baseren ons onder andere op beschikbare jurisprudentie en de AVG Privacywetgeving. Deze wet is namelijk van toepassing op de Rabobank, omdat zij uw gegevens verwerkt. Privacy is een grondrecht en deze wet zegt dat er zeer secuur met uw gegevens moet worden omgegaan. Verwerking van uw gegevens mag alleen plaatsvinden wanneer de gegevens actueel en noodzakelijk zijn. Daarnaast moeten ze het doel dienen waarvoor de gegevens worden verwerkt. Het enige doel van het BKR is dat zij u willen beschermen tegen overkrediering en de banken daarmee tegen wanbetalers. Als u op dit moment uw financiën op orde heeft, wordt dit doel niet gediend. Het systeem van het BKR beschermt u dan niet meer, maar zorgt er juist voor dat u schade lijdt, zoals dat u gedwongen moet blijven huren en geen hypotheek kan krijgen.

Hypotheek met A2 codering Rabobank: laat uw registratie verwijderen

Codering Verwijderspecialist heeft bijna dagelijks contact met Rabobank, hierdoor hebben wij korte lijntjes en vaste contactpersonen. Dit betekent dat wij doorgaans sneller een beoordeling hebben of uw codering verwijderd kan worden. 

Het eerste gesprek bij ons is altijd gratis. We willen namelijk eerlijk en transparant zijn over de haalbaarheid van uw zaak. Na het adviesgesprek weet u direct of wij uw codering kunnen verwijderen, op basis van welke wetgeving wij dat kunnen en wat de vaste kosten zullen zijn.

Vul hieronder het aanvraagformulier in en wij bellen u op een door u gekozen dag en tijdstip. 

Hypotheek met A2 codering Rabobank weer mogelijk dankzij Codering Verwijderspecialist.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)