bkrregistratiehypotheek

H codering hypotheek: hoe het uw financiële toekomst beïnvloed en hoe wij u kunnen helpen

H codering hypotheek is niet mogelijk. Laat uw negatieve BKR registratie verwijderen door onze ervaren juristen.

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Het verkrijgen van een hypotheek is voor velen een belangrijke stap op weg naar het verwezenlijken van hun droomwoning. Echter, een negatieve BKR registratie kan deze droom in gevaar brengen. Een H codering op uw kredietoverzicht kan financiële beperkingen opleggen, waardoor het krijgen van een hypotheek onmogelijk is. Wanneer u een aanvraag doet voor een hypotheek en de H codering komt boven, willen kredietverstrekkers direct geen zaken meer met u doen.

In deze tekst leggen we uit wat een H codering hypotheek precies is, hoe het van invloed kan zijn op uw hypotheekaanvraag, en wat u kunt doen om deze codering te laten verwijderen. Wilt u liever direct weten of wij uw codering kunnen verwijderen? Bel ons dan direct via 085 013 10 85.

H codering hypotheek: wat is het precies?

Een negatieve BKR registratie, zoals een H codering geeft aan dat u in het verleden betalingsachterstanden heeft gehad bij het aflossen van schulden. Deze codering ontstaat wanneer een financiële dienstverlener een aanvraag krijgt voor een nieuwe lening. De kredietverstrekker is namelijk verplicht om alle kredietaanvragen boven de €250 te registreren bij het BKR. In beginsel zal dit een positieve BKR registratie zijn. Helaas wordt ook vaak een positieve registratie meegenomen in het beoordelen van uw kredietwaardigheid. U heeft namelijk al andere vaste lasten. Een positieve BKR registratie heeft daarom invloed op uw leencapaciteit.

Wanneer u te laat bent met het terugbetalen van uw lening kunnen er betaalachterstanden optreden. Dit wordt geregistreerd in het BKR met een negatieve BKR registratie. Vaak als eerste met een A codering. Deze zogeheten achterstandsmelding geeft aan dat u schulden heeft op uw lening.

Wanneer u inmiddels uw schulden heeft afgelost, kan de kredietverstrekker besluiten om een H codering te plaatsen. Deze herstelmelding geeft aan dat u in het verleden een betaalachterstand heeft gehad en dat u deze inmiddels weer heeft ingelopen. Na het aflossen van uw schulden en het terugbetalen van de lening wordt er een einddatum geplaatst achter uw naam. Vanaf dan gaat de vijfjaarstermijn lopen. Dat betekent dat de H codering alsnog vijf jaar blijft staan. Gelukkig is er een mogelijkheid om uw H codering vroegtijdig te laten verwijderen.

H codering hypotheek: hoe een BKR registratie invloed heeft op uw financiële dromen

Een BKR registratie, zoals een H codering kan een flinke invloed hebben op het krijgen van bijvoorbeeld een hypotheek. Een kredietverstrekker is verplicht om een BKR check uit te voeren, voordat zij een nieuwe lening verstrekken. Wanneer er tijdens deze toetsing een H codering boven komt, wordt uw verzoek voor een hypotheek direct afgewezen. Tijdens deze toetsing beoordeelt de kredietverstrekker uw kredietwaardigheid. Als zij zien dat u betalingsproblemen heeft gehad, hebben ze weinig vertrouwen dat u de hypotheek wel netjes zal betalen. Banken willen daarom geen zaken met u doen.

H codering hypotheek: laat uw codering vroegtijdig verwijderen

Wanneer u een groot belang heeft bij het krijgen van een hypotheek, wanneer u uw schulden netjes heeft afgelost en uw financiële zaken op orde zijn, biedt de AVG Privacywet mogelijkheden om uw codering vroegtijdig te kunnen verwijderen. Deze wet is namelijk van toepassing op kredietverstrekkers, omdat zij werken met uw persoonsgegevens. Volgens de AVG wet dient er zeer secuur met uw gegevens te worden omgegaan. Zo moeten de persoonsgegevens het doel dienen waarvoor ze worden verwerkt. Daarnaast moeten ze ook actueel zijn en een noodzaak hebben. U begrijpt vast dat wanneer uw situatie er nu anders uitziet, er niet wordt voldaan aan de regels van de AVG wet. 

Wanneer u voldoet aan bovenstaande aspecten, kunnen wij namens u een juridisch verwijderverzoek indienen. Door middel van dit verzoek dwingen wij de kredietverstrekker of bank de H codering vroegtijdig te verwijderen. Wij motiveren juridisch in dit verzoek waarom het niet langer noodzakelijk is dat zij uw gegevens blijven verwerken in de vorm van een negatieve codering.

Gratis adviesgesprek

Wij beschikken over de juiste kennis om uw codering vroegtijdig te kunnen verwijderen. Wij willen graag eerlijk en transparant zijn over de haalbaarheid van uw zaak. Daarom is het eerste adviesgesprek altijd gratis. U weet direct na dit gesprek of wij uw codering kunnen verwijderen en hoe een verwijdertraject er bij ons uitziet. Tevens bieden wij spoedtrajecten aan wanneer er haast geboden is bij het vroegtijdig verwijderen van uw codering.

H codering hypotheek niet mogelijk? Vraag hieronder direct een gratis adviesgesprek aan.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)