Vesting Finance verwijdert A2 codering voordat de ontbindende voorwaarde verloopt op 4 juli 2023!

logo vesting finance min
Uitspraak (PDF)

Waar ging deze zaak over?

Cliënt heeft in 2010-2011 goederen op afbetaling gekocht voor zijn moeder. Destijds betaalde zijn moeder de aflossing van de gekochte meubels op afbetaling. Cliënte is verhuisd, en woont samen met zijn partner op een ander adres. Helaas komt zijn moeder te overlijden in 2014. Cliënt heeft op dat moment geen weet dat de leningen nog steeds open staan. Cliënt huurt met zijn huidige partner een oude woning die er zeer slecht aan toe is. De huur is bijna € 900,- euro per maand. De woning heeft enkel glas, geen vloer of wandisolatie. De stookkosten zijn enorm. Cliënt wil graag een woning kopen samen met zijn partner. Ondertussen is de lening verkocht aan “Arrow Global Limited”.

De partner van cliënt heeft recentelijk een erfenis van bijna 350.000 euro gekregen. Hierdoor hoeft cliënt maar een klein bedrag te financiëren voor de droomwoning die ze zijn tegengekomen. Er is een koopcontract ondertekend, en 4 juli 2023 verlopen de ontbindende voorwaarden. De hyptheekadviseur heeft alles in kannen en kruiken, althans op de BKR-check na. Daar kwam ineens de A2 codering van Vesting Finance tevoorschijn.

De financieel tussenpersoon heeft het eerst zelf nog geprobeerd om met een toelichting de codering te verwijderen, of een hypotheek te kunnen afsluiten. Helaas zonder resultaat. Kostbare tijd is hiermee verloren gegaan. De deadline van 4 juli 2023 nadert.

Op 13 juni neemt cliënte contact op met Codering Verwijderspecialist. Na de intake was het voor de jurist al snel duidelijk dat er geen Juridisch gronden waren om de A2 codering van Vesting Finance aan te kunnen houden in het BKR. Onze jurist heeft dezelfde week nog het juridische stanpuntenverzoek verzonden naar de kredietverstrekker. In eerste instantie werd er afwijzend gereageerd door de behandelaar bij Vesting Finance. Om die reden besloot cliënt Vesting Finance te dagvaarden in een kortgedingprocedure. Mr. Koen Zomer heeft de dagvaarding uitgebracht op 27 juni 2023 met als kanttekening dat wanneer Vesting Finance niet tot verwijdering over zou gaan, er direct een kort geding aanhangig gemaakt zou worden.

Op 30 juni ontvingen wij het bericht dat Vesting Finance alsnog de coderingen gaat verwijderen, en de belangenafweging ditmaal wel in haar voordeel is uitgevallen.

Wij feliciteren cliënt met de aankoop van hun droomwoning en wensen hen veel geluk toe voor in de toekomst!

image59
Vragen of interesse?
We helpen u graag verder!

Vraag een gratis adviesgesprek aan of bel ons direct.

085 - 013 10 85
Vraag een gratis adviesgesprek aan
  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)
  • Hypotheek
  • Lening
  • Ondernemer
  • Overig