menworking

BKR registratie zakelijk krediet

Wilt u een zakelijk krediet afsluiten? Dat is vaak onmogelijk als u een negatieve BKR registratie hebt.

100% verwijdergarantie. Codering niet verwijderd? Geld terug!
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk

Een BKR registratie kan een obstakel vormen bij het verkrijgen van een zakelijke lening. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is in Nederland verantwoordelijk voor het bijhouden van kredietinformatie van zowel ondernemers als particulieren. Een zakelijke lening is vaak onmogelijk met een BKR registratie. Wanneer een ondernemer een zakelijk krediet aanvraagt, voeren kredietverstrekkers een BKR-check uit om uw kredietwaardigheid te beoordelen. Bij een negatieve BKR registratie heeft de kredietverstrekker echter weinig vertrouwen in de terugbetalingscapaciteit van de ondernemer, waardoor de lening vrijwel direct wordt afgewezen. 

Op deze pagina vertellen we u meer over BKR registratie zakelijk krediet, hoe het werkt en hoe u toch een zakelijke lening aan kan vragen wanneer u uw codering laat verwijderen door onze ervaren specialisten. 

Liever direct weten of u in aanmerking komt om uw codering te laten verwijderen? Bel voor een gratis adviesgesprek naar 085 - 013 10 85.

BKR registratie zakelijk krediet: hoe werkt het?

Een BKR-registratie voor zakelijk krediet werkt als volgt: zodra een ondernemer een zakelijk krediet aangaat, wordt deze informatie door de kredietverstrekker doorgegeven aan het BKR. Alle leningen boven de €250 worden geregistreerd bij het BKR. Dit wordt een positieve registratie genoemd. Indien u uw lening niet op tijd betaalt, ontstaat er een betalingsachterstand. Wanneer u een achterstand van 2 maanden of meer heeft, dan wordt dit gemeld in het CKI van het BKR. Dit wordt een negatieve BKR-registratie genoemd. Zodra er een betalingsachterstand ontstaat, wordt dit vaak genoteerd met een code A in het BKR en zorgt er eigenlijk al direct voor dat u nergens meer terecht kunt voor een zakelijke lening of bijvoorbeeld autolease. Deze BKR-registratie blijft zelfs nog vijf jaar zichtbaar nadat u de lening volledig heeft afgewikkeld. Wanneer u uw lening heeft afgewikkeld, wordt er een einddatum op uw kredietoverzicht geplaatst. Vanaf het moment dat er een einddatum wordt geplaatst, gaat de vijfjaarstermijn in. Deze vijfjaarstermijn komt niet vanuit de wet, maar vanuit de eigen gemaakte regels tussen de banken en het BKR. Tijdens deze vijfjaarstermijn loopt u telkens tegen deze negatieve codering aan. 

De BKR-registratie kan ernstige gevolgen hebben voor eventuele toekomstige kredietmogelijkheden van een ondernemer. Indien u een volgend krediet wilt aanvragen, wordt er getoetst of u in het BKR staat. Blijkt dat u een negatieve registratie op uw kredietoverzicht hebt staan? Dan wil vaak geen enkele kredietverstrekker zaken met u doen. Dit geldt ook gedurende de vijfjaarstermijn van het BKR.

Welke kredieten worden geregistreerd bij het BKR?

Verschillende soorten kredieten worden geregistreerd bij het BKR, zoals:

 • Een zakelijk krediet;
 • Een zakelijke lease, als Financial Lease;
 • Een telefoonabonnement op afbetaling; er wordt iedere maand een bedrag betaald om de telefoon te betalen;
 • Een creditcard;
 • Roodstaan op uw betaalrekening
 • Aankoop op afbetaling.

BKR registratie zakelijk krediet: waarom krijg ik geen zakelijke lening?

Wanneer u in het BKR geregistreerd staat met een negatieve codering, heeft dat grote gevolgen voor uw financiële toekomst. Wij begrijpen dat u als ondernemer in het verleden wellicht keuzes heeft moeten maken die hebben geleid tot een negatieve BKR-registratie. Vandaag de dag hebt u uw financiële zaken op orde, zijn alle achterstanden ingelopen en hebt u belang bij het verkrijgen van een zakelijk krediet.

Toch staat u alsnog vijf jaar lang geregistreerd als wanbetaler. Dit komt doordat Stichting BKR samen met haar deelnemers (de banken en financiële instellingen) afspraken heeft gemaakt over het opleggen van negatieve BKR-registraties. Deze afspraken zijn tussen het BKR en de banken gemaakt en staan beschreven in het Algemeen Reglement van het BKR. De deelnemers volgen deze regels vaak klakkeloos. Het Algemeen Reglement van het BKR heeft dus niets te maken met de wet. Kredietverstrekkers zijn echter alleen verplicht vanuit de Wet financieel toezicht (Wft. 251) om leningen van €250 of meer te melden. Er staat dus niet in de wet beschreven dat u nog vijf jaar lang bekend moet staan als wanbetaler. In plaats van bescherming richt de BKR-registratie in veel gevallen alleen maar schade aan. Schade kunt u bijvoorbeeld zien doordat u geen zakelijk krediet kunt krijgen om te investeren in uw bedrijf. Een zakelijk krediet zorgt er namelijk voor dat u direct kunt investeren in uw bedrijf, nieuw personeel kunt aannemen, een bedrijfspand kunt verbouwen of een website kunt laten maken.

BKR registratie zakelijk krediet. Laat uw registratie verwijderen middels de AVG wetgeving

Gelukkig zijn er mogelijkheden om uw BKR-registratie te laten verwijderen. Wij kunnen namens u een verzoek tot verwijdering indienen bij de kredietverstrekker. Dit juridisch standpuntenverzoek is een formeel verzoek dat wordt opgesteld door onze ervaren juristen. Dit verzoek bevat gedetailleerde argumentatie waarin we aantonen dat uw BKR-registratie onterecht, onjuist of onrechtmatig is. We baseren ons op verschillende juridische gronden, de AVG Privacywetgeving en beschikbare jurisprudentie om uw zaak kracht bij te zetten.

De AVG-wetgeving biedt namelijk mogelijkheden om uw codering vroegtijdig te verwijderen. Deze wetgeving is namelijk van toepassing op het BKR en haar deelnemers (banken en financiële instellingen), omdat zij uw (persoons)gegevens verwerken. Volgens de AVG moet er zorgvuldig met uw gegevens worden omgegaan. De gegevens moeten noodzakelijk en actueel zijn. Wanneer u op dit moment financieel stabiel bent en uw leven er wel degelijk anders uitziet dan in de tijd dat u de codering opliep, is er geen reden meer om u te beschermen tegen overkreditering. Het enige doel waarom u een negatieve BKR-registratie op uw naam hebt staan.

Vraag direct een gratis adviesgesprek aan voor een BKR registratie zakelijk krediet

U wilt van uw negatieve BKR-registratie af omdat u verder wilt met ondernemen. De codering houdt dit echter tegen. Laat Codering Verwijderspecialist u helpen. Vraag direct een gratis adviesgesprek aan. In dit adviesgesprek beoordelen wij of wij uw codering vroegtijdig kunnen verwijderen. Dit doen wij aan de hand van eerder soortgelijke zaken als die van u. Daarnaast vertelt de jurist u op basis van welke wetgeving het mogelijk is om uw codering te verwijderen, wat de kosten zullen zijn en hoe uw traject eruitziet.

Wilt u uw onderneming laten groeien, maar staat een negatieve BKR-registratie dit in de weg? Laat uw codering verwijderen door onze juristen.

 

 • Ochtend (09.00-11.45 uur)
 • Middag (12.00-15.00 uur)
 • Namiddag (15.00-17.30 uur)
 • Hypotheek
 • Lening
 • Ondernemer
 • Overig