court

Lening voor ZPP'er met BKR

Heeft u een BKR codering? Dan is het onmogelijk om een lening aan te vragen. Laat uw BKR-registratie verwijderen door onze experts.

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Een lening voor ZZP'er met BKR is vaak een onmogelijke zaak. Dit komt doordat kredietverstrekkers beoordelen of u in staat bent om de maandelijkse kosten te betalen. Ze controleren of u andere bestaande leningen of kredieten heeft. Deze informatie wordt opgevraagd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Op basis hiervan beoordelen kredietverstrekkers uw kredietwaardigheid. Als er een BKR-codering op uw naam staat, wordt uw aanvraag voor een zakelijke lening meestal direct afgewezen.

Dergelijke verhalen horen we wekelijks. Gelukkig zijn wij gespecialiseerd in het verwijderen van alle soorten coderingen. Wilt u direct weten of uw codering in aanmerking komt voor vroegtijdige verwijdering? Bel ons dan voor een gratis adviesgesprek op 085 - 013 10 85.

Op deze pagina vertellen we u meer over de mogelijkheden van een zakelijk krediet met BKR voor u als ZZP'er.

Waarom is een lening voor ZZP’er met BKR niet mogelijk?

Bij het BKR vindt u zowel positieve als negatieve registraties terug. Gaat u een lening aan van €250 of meer? Dan zijn kredietverstrekkers verplicht dit te melden bij het BKR. Dit wordt een positieve registratie genoemd. Wanneer er een betalingsachterstand van twee maanden of meer optreedt, wordt een negatieve BKR-registratie geplaatst. In veel gevallen heeft zowel de positieve als negatieve registratie invloed op uw aanvraag voor een nieuwe lening. Een positieve registratie laat de kredietverstrekker namelijk zien dat u al vaste maandlasten heeft. Een negatieve registratie duidt op eerdere financiële problemen, zoals achterstallige betalingen. 

Een zakelijke lening voor uw onderneming is cruciaal. Op die manier kunt u namelijk blijven investeren in uw onderneming, bedrijfsmiddelen aanschaffen of bijvoorbeeld uitbreiden naar nieuwe markten.

Privé een BKR-registratie, waardoor ik als ZZP’er niet zakelijk kan lenen

Bij het aanvragen van een zakelijke lening beoordeelt de kredietverstrekker uw kredietwaardigheid als natuurlijk persoon. Daarom kan uw BKR-registratie invloed hebben op uw zakelijke activiteiten.

Een negatieve codering wordt op uw naam geplaatst bij een achterstand van twee maanden of meer. De kredietverstrekker plaatst dan een A-codering. Deze achterstandsmelding blijft maar liefst vijf jaar zichtbaar in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR, zelfs nadat de schuld volledig is afbetaald. Na het inlopen van de schuld wordt er een einddatum geplaatst in het CKI van het BKR. Vanaf die dag gaat de termijn van vijf jaar in. Dit kan erg vervelend zijn, omdat u als ondernemer gedurende vijf jaar beperkt bent in uw financiële mogelijkheden.

Lening voor zzp’er met BKR: codering laten verwijderen, zodat u verder kunt met ondernemen

Het BKR is gericht voor het beschermen van individuen tegen overkreditering, terwijl het anderzijds ook de banken (haar deelnemers) wil beschermen tegen wanbetalers. Desalniettemin kan het BKR voorbijgaan aan dit doel wanneer uw financiële situatie momenteel stabiel is en u een aanzienlijk belang heeft bij het verkrijgen van een zakelijke lening. Het BKR en haar deelnemers (banken en financiële instellingen) hebben onderling afspraken gemaakt in het Algemeen Reglement omtrent het het beleid van het plaatsen van BKR coderingen. De verplichting om langdurig geregistreerd te staan bij het BKR is niet wettelijk vastgelegd maar vloeit voort uit de onderlinge afspraken die gemaakt zijn  in het Algemeen Reglement.

Gelukkig biedt de AVG Privacywetgeving mogelijkheden om uw codering vroegtijdig te laten verwijderen. Deze wetgeving bepaalt hoe persoonsgegevens moeten worden verwerkt. Volgens deze wetgeving mag verwerking van persoonsgegevens alleen plaatsvinden wanneer deze gegevens actueel zijn, en het doel treft. Indien uw financiële situatie momenteel stabiel is, u geen schulden meer heeft en u een groot belang heeft bij het verkrijgen van een zakelijke lening, dan loopt het BKR het doel voorbij. In dat geval kunnen wij namens u een juridisch standpunten verzoek indienen waarin we ons baseren op juridische gronden, jurisprudentie en waarbij een belangenafweging wordt gemaakt. Hierbij wordt bepaald wiens belang zwaarder weegt: dat van u of dat van de kredietverstrekker om uw codering te behouden.

Lening voor ZZP’er met BKR: vraag een gratis adviesgesprek aan

Bij Codering Verwijderspecialist hechten we veel waarde aan eerlijkheid en transparantie als het gaat om de haalbaarheid van uw zaak. Daarom bieden we altijd in eerste instantie een gratis adviesgesprek aan. We beschikken over de nodige expertise om tijdens dit gesprek te beoordelen of we uw zaak kunnen aannemen. U kunt onze jurist informeren over uw voormalige en huidige situatie. Bovendien zal de jurist uitleggen op basis van welke wetgeving we uw codering kunnen laten verwijderen, wat de vaste kosten zijn en welke stappen er ondernomen gaan worden.

Als er sprake is van spoed bij het verwijderen van uw codering, bieden we ook een versneld verwijdertraject aan.

Een lening voor ZZP’er met BKR is helaas niet mogelijk. Daarom raden we u aan om uw codering te laten verwijderen door ervaren specialisten.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)