laptop on table

Zakelijk geld lenen zonder BKR

Zakelijk geld lenen zonder BKR? Laat eerst uw BKR-registratie verwijderen door onze verwijderspecialisten.

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

In Nederland houdt het Bureau Krediet Registratie (BKR) kredietinformatie bij over particulieren en ondernemers. Wilt u een zakelijke lening aanvragen met een BKR-registratie? Dat is vaak onmogelijk. Een bank of financieel dienstverlener twijfelt dan aan uw kredietwaardigheid, omdat u in het verleden problemen heeft gehad met het terugbetalen van uw lening. Wanneer u aanklopt bij een kredietverstrekker voor bijvoorbeeld een zakelijke lening, voert deze altijd een BKR-check uit. Blijkt het dat u een negatieve BKR-registratie op uw naam hebt staan? Dan wordt uw verzoek vaak direct afgewezen. Gelukkig biedt de AVG wetgeving mogelijkheden tot vroegtijdige verwijdering van uw negatieve BKR-codering. Op deze pagina vertellen we u meer over zakelijk geld lenen zonder BKR.

Liever direct weten of uw BKR-codering verwijderd kan worden? Bel voor een gratis adviesgesprek naar 085 - 013 10 85. 

Zakelijk geld lenen zonder BKR: waarom u geen lening krijgt

Wanneer u een lening aangaat van €250 of meer wordt dit gemeld bij het BKR. Op dat moment staat er een positieve registratie achter uw naam. Indien er een betaalachterstand optreedt van 2 maanden of meer wordt er een negatieve BKR-registratie geplaatst, meestal in de vorm van een A-codering. Zijn de betaalachterstanden inmiddels helemaal ingelopen? Dan wordt er een einddatum geplaatst in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR. Vanaf dat moment gaat de vijfjaarstermijn in. Deze termijn betekent dat gedurende vijf jaar vanaf de datum dat er een einddatum is geplaatst, de codering zichtbaar blijft op uw naam. Vaak kunt u gedurende deze vijf jaar niets op financieel gebied, zoals het afsluiten van een nieuwe lening, een Financial Lease of een hypotheek sluiten voor het kopen van een bedrijfspand. Dit is erg vervelend, omdat u als ondernemer vaak afhankelijk bent van een krediet om uw bedrijf te laten groeien.

Een BKR-registratie kan ernstige gevolgen hebben voor toekomstige financieringsmogelijkheden van een ondernemer. Gedurende vijf jaar blijft de codering zichtbaar, waardoor geen enkele kredietverstrekker zaken met u wil doen.

Zakelijk geld lenen zonder BKR check is niet mogelijk, omdat kredietverstrekkers verplicht zijn om een dergelijke toetsing uit te voeren. 

Zakelijk geld lenen zonder BKR: laat uw codering verwijderen

Bij Codering Verwijderspecialist begrijpen wij dat u als ondernemer in het verleden misschien keuzes heeft gemaakt die hebben geleid tot een BKR-registratie. Op dit moment heeft u een heel ander leven. U heeft uw financiële situatie op orde, geen betaalachterstanden meer en u heeft een groot belang bij het krijgen van een zakelijke lening voor uw onderneming. Toch kunt u als ondernemer uw financiële doelen niet behalen vanwege een negatieve codering uit het verleden. Dit soort verhalen horen we wekelijks. Gelukkig zijn er mogelijkheden om uw codering vroegtijdig te laten verwijderen. Dit kan op basis van een juridisch standpunten verzoek.

Een juridisch standpunten verzoek is een verweerschrift die wordt opgesteld door onze ervaren juristen. Hierin wordt een belangenafweging gemaakt. Dit verzoek wordt tevens ondersteund met beschikbare jurisprudentie, verschillende juridische gronden en waarom u een groot belang heeft bij verwijdering van uw codering.

De AVG Privacywet biedt mogelijkheden om uw BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Deze wet is sinds 2018 van kracht en is bedoeld om de persoonsgegevens van individuen te beschermen. Volgens deze wet moeten gegevens onder andere actueel zijn. Als u nu uw financiële situatie op orde heeft, begrijpt u ook dat de codering dan een vertekend beeld geeft. Het doel van stichting BKR is om een wanbetaler te beschermen tegen overkreditering. Wanneer u uw financiën op orde heeft, dan loopt een negatieve BKR-codering het doel voorbij. In sommige gevallen leidt het juist tot meer schade aan uw onderneming. De AVG-wetgeving staat in dit soort gevallen niet toe dat uw persoonsgegevens nog langer zichtbaar mogen zijn in het CKI van het BKR. Op basis van het juridische standpunten verzoek is het dan mogelijk om uw negatieve BKR-codering vroegtijdig te verwijderen. 

Vraag direct een gratis adviesgesprek aan

Zakelijk geld lenen zonder BKR? Wij kunnen uw codering verwijderen. Bij ons krijgt u altijd eerst een gratis intake. Tijdens dit gesprek bespreken we uw situatie, vertelt onze jurist u op basis van welke wetgeving wij uw codering kunnen verwijderen en kijken we ook altijd naar eerder soortgelijke zaken die wij met succes hebben behandeld. Tevens kunnen wij op basis van onze ervaring en expertise u precies vertellen wat de kosten zijn van het verwijdertraject. 

Zakelijk geld lenen zonder BKR? Vraag een gratis adviesgesprek aan door het formulier hieronder in te vullen of bel ons direct op: 085 - 013 10 85.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)