court

Geld lenen zonder BKR zakelijk

Geld lenen zonder BKR zakelijk? Laat uw codering verwijderen door onze specialisten.

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Geld lenen zonder BKR zakelijk kan voor ondernemers een uitdaging zijn. Kredietverstrekkers voeren namelijk een BKR-toetsing uit om de kredietwaardigheid te beoordelen. Als een ondernemer een lening aanvraagt en er blijkt een negatieve codering op zijn naam te staan, wordt de aanvraag vaak direct afgewezen. Een negatieve BKR-registratie betekent namelijk dat er in het verleden financiële problemen zijn geweest met het terugbetalen van een lening. Kredietverstrekkers zien zo'n codering als een risico, omdat het wijst op mogelijke problemen met terugbetaling.

Op deze pagina leggen we uit waarom geld lenen met een negatieve BKR-registratie niet mogelijk is. Daarnaast vertellen we hoe wij uw codering kunnen verwijderen, zodat u alsnog kunt groeien als ondernemer.

Hoe ontstaat een negatieve BKR-registratie?

Iedere lening van €250 of meer wordt geregistreerd bij stichting BKR. Kredietverstrekkers zijn volgens de Wet financieel toezicht (art. 251) verplicht om een melding te maken wanneer er een lening wordt afgesloten. Dit kan bijvoorbeeld een telefoonabonnement zijn waarbij u maandelijks de telefoon afbetaalt, maar ook een creditcard of persoonlijke lening. Deze registratie is in beginsel een positieve BKR-registratie. Wanneer er een betalingsachterstand van twee maanden of meer optreedt, wordt een negatieve BKR-registratie geplaatst in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR. Zodra deze achterstanden zijn ingelopen, wordt er een definitieve einddatum geplaatst. Vanaf dat moment blijft de codering nog vijf jaar zichtbaar. Ook gedurende deze vijf jaar kunt u vaak geen aanspraak maken op zakelijke leningen.

Geld lenen zonder BKR zakelijk: waarom niet mogelijk?

Een negatieve codering kan de dromen en plannen van een ondernemer dwarsbomen. Het kan moeilijk zijn om een financiering te krijgen voor investeringen in het bedrijf, zoals het uitbreiden van activiteiten of het aanschaffen van bedrijfsmiddelen. Dit kan een grote belemmering vormen voor de groei en het succes van een onderneming.

Aangezien u een negatieve BKR-registratie heeft, wilt geen enkele kredietverstrekker zaken met u doen. Erg vervelend, want op dit moment heeft u alles op een rijtje en wilt u verder met uw financiële doelen. Een BKR-registratie staat dit echter in de weg.

Het BKR heeft samen met haar aangesloten deelnemers (banken en financiële instellingen) regels opgesteld over het handhaven van coderingen. Deze afspraken staan beschreven in het Algemeen Reglement. Dit is een reglement tussen het BKR en haar deelnemers (de banken) Een negatieve BKR-codering vloeit dus niet voort uit wetgeving zoals velen van u onterecht denken.

Geld lenen zonder BKR zakelijk: hoe verwijderen wij uw codering?

Als u uw financiële dromen wilt verwezenlijken, maar een BKR-registratie staat dit in de weg, kunnen wij u helpen. Wij zijn gespecialiseerd in de AVG Privacywetgeving en werken dagelijks aan zaken zoals die van u. De AVG wet biedt mogelijkheden om uw codering vroegtijdig te laten verwijderen. Het BKR verwerkt namelijk uw persoonsgegevens en volgens de AVG wet moeten deze persoonsgegevens onder andere noodzakelijk en actueel zijn. Als uw financiële zaken op dit moment op orde zijn, u geen schulden meer heeft en u een groot belang heeft bij het verkrijgen van een zakelijke lening, kunnen wij namens u een juridisch standpunten verzoek indienen. Dit verzoek is gebaseerd op de AVG-wet, jurisprudentie en andere juridische gronden. Het is echter belangrijk om te weten dat u meestal slechts één keer een juridisch standpunten verzoek kunt indienen, dus het is raadzaam om dit over te laten aan een professional.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Wij vinden het belangrijk om eerlijk en transparant te zijn over de haalbaarheid van uw zaak. Daarom is het eerste adviesgesprek altijd gratis. Tijdens dit gesprek kan onze jurist beoordelen of uw zaak voldoet aan de eisen die de AVG wet stelt om uw codering vroegtijdig te kunnen verwijderen. U weet na dit gesprek dus precies waar u aan toe bent: of wij uw codering kunnen verwijderen, wat de vaste kosten zullen zijn en hoe een verwijdertraject eruit zal zien. U kunt een gratis adviesgesprek aanvragen door onderstaand formulier in te vullen en een voorkeurstijdstip in te vullen wanneer wij u kunnen bellen. Daarnaast kunt u ons ook direct telefonisch bereiken via 085 - 013 10 85.

Geld lenen zonder BKR zakelijk: spoed

Heeft u haast bij het laten verwijderen van uw codering? Ook in dat geval bieden wij mogelijkheden. Indien er een noodzaak ligt kunnen wij in sommige gevallen nog dezelfde dag uw dossier opstarten.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)