houseenkeys

Positieve BKR registratie hypotheek

Positieve BKR registratie hypotheek? Lees er alles over op deze pagina.

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Een positieve BKR registratie kan gevolgen hebben als het gaat om het aanvragen van een hypotheek. Een positieve BKR registratie hypotheek zorgt er namelijk voor dat u minder kunt lenen en dat u misschien uw droomwoning niet kan kopen.

In dit artikel zullen we de impact van een positieve BKR registratie hypotheek verder uitleggen.

Wat is een positieve BKR registratie precies en hoe ontstaat deze?

Een positieve BKR registratie ontstaat wanneer u een lening aangaat van €250 of meer. Denk hierbij aan een persoonlijke lening of bijvoorbeeld een koop op afbetaling. Zelfs een telefoonabonnement met toestelkrediet van meer dan €250 wordt geregistreerd. Kredietverstrekkers zijn namelijk verplicht hier een melding van te maken bij het BKR. Dit wordt geregistreerd in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR. Als u benieuwd bent wat er over u te vinden is in het CKI kunt u deze gegevens kosteloos inzien bij het BKR. Wanneer u uw maandelijkse lasten tijdig betaalt, is er in beginsel nog niet zoveel aan de hand.

Wanneer u een aanvraag doet voor een nieuwe lening, zoals bijvoorbeeld een hypotheek, zijn de hypotheekverstrekkers verplicht een BKR toetsing uit te voeren. Kredietverstrekkers raadplegen het informatiesysteem van het BKR om de financiële geschiedenis van een individu te beoordelen.

Verschil tussen een positieve en negatieve BKR registratie

Een negatieve BKR registratie ontstaat wanneer er een betalingsachterstand op de terug te betalen lening optreedt. Wanneer u al uw schulden heeft ingelopen en er geen achterstanden meer zijn, wordt er een einddatum geplaatst. De vijfjaarstermijn. Gedurende vijf jaar is het dan onmogelijk om een nieuwe lening, zoals een hypotheek, te krijgen. Het cruciale onderscheid tussen een positieve en negatieve BKR registratie ligt in de aard van de financiële verplichtingen. Positieve registraties duiden op dat u al maandelijkse vaste lasten heeft. Aan de andere kant signaleren negatieve registraties problemen, zoals achterstallige betalingen of bijvoorbeeld schulden in het nakomen van financiële verplichtingen.

De gevolgen van een positieve BKR registratie hypotheek

Een positieve BKR registratie heeft impact op het verkrijgen van een hypotheek. Het heeft namelijk invloed op de maximale leencapaciteit. Financiële instellingen berekenen deze capaciteit op basis van diverse factoren, waaronder inkomen en uitgaven. Een positieve BKR registratie geeft aan dat iemand al maandelijkse vaste lasten heeft, waardoor een hypotheekverstrekker terughoudend is met het verstrekken van een hogere hypotheek. De maximale leencapaciteit hangt af van verschillende factoren. Als je een potentiële huizenkoper bent, is het dus van belang dat je weet of je staat geregistreerd bij het BKR. Deze gegevens kun je gratis inzien via de website van het BKR.

Negatieve BKR registratie laten verwijderen?

Wanneer u een negatieve BKR registratie heeft, is een hypotheek onmogelijk. U kunt dan de hulp van een professional, zoals Codering Verwijderspecialist inschakelen. Middels een gratis adviesgesprek beoordelen wij of wij uw codering vroegtijdig kunnen laten verwijderen.

Positieve BKR registratie hypotheek? Zorg ervoor dat u weet wat er over u in het CKI staat.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)