keys on hand

Hypotheek met BKR A3

Hypotheek met A3 codering? Wij verwijderen uw negatieve registratie!

100% verwijdergarantie. Codering niet verwijderd? Geld terug!
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk

Een hypotheek met BKR A3 is vrijwel onmogelijk. Deze codering houdt in dat er een deel van de schuld is afgeboekt of kwijtgescholden door de kredietverstrekker. Wanneer er een bedrag van tenminste € 250,- of meer wordt afgeboekt of kwijtgescholden, wordt er een BKR A3 codering geplaatst in het CKI van stichting BKR. Wellicht heeft u in het verleden een regeling getroffen dat u slechts een deel van de schuld zou terugbetalen, of heeft u een traject als MSNP of WSNP afgerond. In al dit soort gevallen wordt altijd een BKR A3 codering genoteerd. Kredietverstrekkers zien een BKR A3 codering als een zeer zware codering, zelfs als de lening volledig is afgewikkeld, waarbij in sommige gevallen toch het gehele bedrag is voldaan, blijft de BKR A3 codering gewoon 5 jaar staan. Een BKR code 3 is een van de zwaarste coderingen. De code 3 geeft namelijk aan dat een gedeelte van de schuld is kwijtgescholden. Heeft u een A3 codering achter uw naam staan? Dan wil geen enkele kredietverstrekker zaken met u doen. 

Hieronder vertellen wij meer over wat een deze codering precies is en hoe Codering Verwijderspecialist ervoor kan zorgen dat u een hypotheek met BKR A3 krijgt. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het verwijderen van alle type coderingen. Wilt u liever direct weten waar u aan toe bent? Bel dan naar 085 - 013 10 85 voor een gratis adviesgesprek.

Hypotheek met BKR A3: wat is een A3 codering?

Een hypotheek afsluiten met een A3 codering is vrijwel onmogelijk. Hierbij gaat het namelijk om een kwijtschelding of om een afboeking. Code A en code 3 zijn twee verschillende coderingen. De A in een A3 codering staat voor een achterstand van 2 maanden of meer op een leningovereenkomst. Banken vallen hierover bij het beoordelen van een hypotheekaanvraag. Naast de A codering zijn er verschillende gradaties in coderingen (de bijzonderheidscodes). Dit wordt aangegeven met cijfers. Aan de hand van deze cijfers kan een kredietverstrekker precies zien wat de huidige situatie is of juist was.

De bijzonderheidscode 3 vertelt de kredietverstrekker dat er een afboeking of kwijtschelding is geweest in het verleden. Als er een bedrag van €250 of meer wordt afgeboekt, wordt de bijzonderheidscodering 3 geplaatst in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem). Omdat een traject als WSNP of MSNP vaak langdurige trajecten zijn, besluiten de kredietverstrekkers vaak al op voorhand om een codering A3 op naam te plaatsen, omdat ze er eigenlijk al van uitgaan dat ze niet het volledige bedrag terug zullen krijgen. Het is een aanname, maar zelfs wanneer u het volledige kredietbedrag voldoet, blijft de codering A3 gewoon staan. Op dat moment ziet u dus geen einddatum in uw BKR-overzicht. Als de afboeking wegens finale kwijting heeft plaatsgevonden in de vorm van een vaststellingsovereenkomst, dan wordt er direct een einddatum geplaatst in het CKI van het BKR. Dit betekent dat vanaf het moment van plaatsing van een werkelijke einddatum in het CKI van het BKR, het traject van vijf jaar start. De codering A3 blijft dan nog vijf jaar zichtbaar. Wanneer u binnen deze periode een hypotheek met A3 codering wilt afsluiten, zal de kredietverstrekker vaak al direct aangeven dat dit niet mogelijk is. 

Lees meer over een hypotheek met A3 met einddatum.

Een code A3 is een zware codering. Dit heeft te maken met het feit dat de kredietverstrekker minimaal een bedrag van € 250,- of meer heeft moeten kwijtschelden op een krediet. Ook al heeft u uw financiën nu dik op orde, blijft deze stempel u vijf jaar lang achtervolgen. Omdat dit nou eenmaal de eigen gemaakte regels zijn tussen stichting BKR en haar deelnemers die zijn vastgelegd in hun eigen Algemeen Reglement.

Hypotheek met BKR A3, wanneer kom ik in aanmerking?

U heeft uw schulden uit het verleden volledig afgewikkeld en heeft u uw financiële zaken op dit moment op orde? Hebt u bijvoorbeeld een groot belang bij het kopen van een huis, omdat dit een stuk goedkoper is dan huren? Toch staat de A3 codering nog vijf jaar lang op uw naam en staat u hierdoor bekend in het CKI als wanbetaler. Deze verhalen horen we wekelijks. Door een BKR codering uit het verleden kunt u nu niet verder met uw leven en kunt u die droomwoning ondanks het hebben van een goed maandelijks vast inkomen niet kopen. 

Vaak leiden er hele gezinnen onder deze kwestie en treft het niet alleen de persoon die de codering heeft opgelopen. Denk maar eens aan het feit dat groter wonen noodzakelijk wordt om alle kinderen een eigen kamer te kunnen geven, of een ondernemer die nu een aparte ruimte moet huren, terwijl die ondernemer ook een huis kan kopen met een praktijk of bedrijfsruimte aan huis. Dus minder gaat betalen op zijn vaste lasten en meteen ook iets opbouwt voor later. Wanneer u een A3 codering heeft, zijn al dit soort zaken ineens niet meer mogelijk.

Hypotheek met A3 codering verwijderen. Hoe verwijderen wij uw registratie?

Veel mensen denken vaak onterecht dat hun A3 registratie niet verwijderd kan worden, omdat dit wettelijk geregeld is. Gelukkig is dit niet zo. Het BKR is slechts een stichting die samen met haar deelnemers (de banken en kredietverstrekkers) regels heeft opgesteld in het door hen eigen opgestelde Algemeen Reglement. Het doel van Stichting BKR is om enerzijds de persoon in kwestie te beschermen tegen overkreditering en anderzijds het beschermen van de banken en financiële instellingen. 

Bent u op dit moment financieel stabiel en spelen er noodzakelijke belangen op dit moment in uw leven om uw BKR codering te laten verwijderen?  Wanneer u financieel stabiel bent, loopt het BKR haar doel voorbij. De A3 codering leidt in dit geval dan meer tot schade in uw leven, dan dat het u financieel erop vooruit helpt. De AVG-wetgeving staat in dit geval aan uw zijde. Op basis van deze wetgeving is het namelijk mogelijk om een BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen. In de AVG wet staan regels over wanneer de verwerking van persoonsgegevens niet meer mag blijven plaatsvinden. Door het indienen van een juridisch standpunten verzoek, forceren wij dagelijks de banken om de codering vroegtijdig te laten verwijderen. Deze wet is heel duidelijk. In een juridisch standpunten verzoek wordt gewogen wiens belangen zwaarder wegen. Uw persoonlijke belangen, zoals de noodzaak van het kopen van een huis, of het belang van de kredietverstrekker om u te moeten blijven beschermen tegen overkreditering? U zult begrijpen dat wanneer u vandaag de dag financieel stabiel bent, uw leven er nu totaal anders uitziet dan ten tijde van het oplopen van de negatieve A3 codering, de wet staat aan uw zijde!

Vraag direct een gratis adviesgesprek aan

Een hypotheek met BKR A3 is vrijwel onmogelijk. Wij vinden dat u een tweede kans verdient indien u uw zaken nu op orde heeft. Ons adviesgesprek is altijd gratis, omdat wij graag eerlijk willen zijn over de haalbaarheid van uw zaak. Daarom kijken we altijd tijdens het adviesgesprek ook of we uw zaak in soortgelijke vorm eerder hebben behandeld waarbij de codering verwijderd werd op basis van de wet. We beoordelen ook of u nu financieel stabiel bent en of er belangen bij u spelen. Op basis van deze drie aspecten kan onze jurist beoordelen of uw zaak voldoet aan de eisen van de AVG-wet om uw codering te kunnen verwijderen. Vraag direct een gratis adviesgesprek aan of bel ons via 085 - 013 10 85. 

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)
  • Hypotheek
  • Lening
  • Ondernemer
  • Overig