laptop working

Hypotheek met BKR A3 met einddatum

Een hypotheek met BKR A3 met einddatum? Dan kan Codering Verwijderspecialist u helpen.

100% verwijdergarantie. Codering niet verwijderd? Geld terug!
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk

Een hypotheek met BKR A3 met einddatum maakt het vaak alsnog lastig om aan een hypotheek te komen. De meeste hypotheekverstrekkers doen namelijk eerst een BKR check. Er wordt dan getoetst of u eventuele coderingen op uw naam hebt staan. Blijkt het dat u een codering achter uw naam hebt staan? Ook al is dit met einddatum? Dan willen hypotheekverstrekkers vaak geen zaken met u doen. Ze vinden het namelijk erg risicovol om  u een hypotheek te verstrekken, omdat u in het verleden achterstanden hebt gehad op een krediet, waardoor u nu als wanbetaler in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) geregistreerd staat.

Hieronder vertellen wij u hoe u toch een hypotheek kan krijgen ondanks een BKR A3 met einddatum. Wilt u liever direct weten waar u aan toe bent? Vul dan het aanvraagformulier in of bel ons voor een gratis adviesgesprek via 085 - 013 10 85.

Hypotheek met BKR A3 met einddatum, wat houdt het precies in?

Een A3 code zijn twee verschillende coderingen. Een A codering betekent dat er ooit een betaalachterstand is opgelopen op een krediet van drie maanden of meer. In het CKI van het BKR komt deze codering dan achter uw naam te staan. Wanneer er drie maandtermijnen niet worden betaald op het krediet, wordt er een code A codering geplaatst. Voordat deze code geplaatst mag worden, dient de kredietverstrekker eerst een brief te sturen waarin wordt vermeld dat de achterstand binnen een bepaalde periode moet worden ingelost. Indien u hier gehoor aan geeft, dan wordt er geen A-codering geplaatst.

Code 3 is een bijzonderheidscodering die aangeeft dat er sprake is geweest van een afboeking of kwijtschelding. Wanneer er een bedrag van €250 of meer wordt afgeboekt of kwijtgescholden, wordt de code 3 geplaatst. Misschien heeft u in het verleden wel een afspraak gemaakt met de kredietverstrekker dat u alleen een deel van het bedrag gaat terugbetalen en de rest wordt kwijtgescholden, of heeft u een MSNP of WNSP traject bewandeld. In al dit soort gevallen wordt een A3 codering op uw naam geplaatst in het BKR register. Vaak duren dit soort trajecten lang. Om die reden plaatst de kredietverstrekker al ten tijde van het traject een A3 codering achter uw naam. Zelfs als u destijds heeft besloten om toch het volledige bedrag te betalen, blijft de A3 codering gewoon staan. Na afwikkeling van de schuld wordt er een einddatum geplaatst in het BKR-register. Vanaf deze datum is de A3 codering nog vijf jaar zichtbaar. Ongeacht uw huidige financiële situatie. Dit zijn de eigen gemaakte regels tussen stichting BKR en haar deelnemers (de banken) in hun eigen Algemeen Reglement. 

Een code A3 is een zware codering.  Dit betekent namelijk dat er een bedrag van €250 of meer is kwijtgescholden in het verleden en dat er destijds een problematische schuldensituatie was. Wanneer u nu een hypotheek aanvraagt met A3 codering met een einddatum, dan zal een hypotheek geweigerd worden als gevolg van de codering uit het verleden. 

Hypotheek met BKR A3 met einddatum: het verwijder traject

Wij begrijpen dat u in het verleden weleens lastige keuzes heeft moeten maken die hebben geleid tot een BKR codering. Op dit moment heeft u al uw zaken weer op orde en bent u financieel stabiel. U wilt daarom ook graag een huis kopen, zodat u geen hoge huurlasten meer hoeft te betalen. Een hypotheek is in veel gevallen goedkoper dan huren. Daarnaast bouwt u meteen een stuk pensioen op door vermogen op te bouwen met aflossing van uw woning. Helaas wil geen enkele bank zaken met u doen, omdat u in het BKR staat geregistreerd als wanbetaler. Geloof ons, u bent zeker niet de enige. Deze verhalen horen we wekelijks. 

Gelukkig is er de mogelijkheid om uw codering vroegtijdig te kunnen verwijderen. Deze wet waarborgt uw privacy. De AVG-wetgeving is een Europese privacywetgeving die verwerking van persoonsgegevens aan banden heeft gelegd. De privacy van een persoon is volgens deze wet een Grondrecht. En daar mag niet zomaar aan worden gekomen. De strenge richtlijnen van deze wet zorgen ervoor dat uw negatieve BKR-registratie vroegtijdig verwijderd kan worden. Volgens deze wet mogen persoonsgegevens alleen vewerkt blijven worden wanneer die gegevens actueel en noodzakelijk zijn. Indien u vandaag financieel stabiel bent, hoeft u niet meer beschermd te worden tegen overkreditering. De gegevens in het BKR zijn dus niet meer actueel en ook niet meer noodzakelijk. Op basis van een juridisch standpunten verzoek is het dan mogelijk uw negatieve BKR codering vroegtijdig te verwijderen.

Hypotheek met BKR A3 met einddatum laten verwijderen

U wilt graag verder met uw leven, maar helaas staat de BKR-registratie u in de weg. Codering Verwijderspecialist heeft de kennis en expertise in huis om u verder op weg te helpen. Als u op dit moment uw zaken op orde hebt, u financieel stabiel bent en u belangen heeft bij het vroegtijdig laten verwijderen van de codering, dan zijn er wettelijke mogelijkheden om uw codering te verwijderen. Middels een standpunten verzoek stellen wij een verweerschrift op. We verwerken daar onder andere in hoe de codering is ontstaan, hoe uw huidige financiële situatie is en waarom u zwaarwegende belangen heeft bij het laten verwijderen van de registratie. Daarnaast voegen wij de bijbehorende jurisprudentie toe aan het standpunten verzoek. Tijdens het gratis adviesgesprek kijkt uw jurist ook altijd of er eerder in het verleden een soortgelijke zaak is behandeld en verwijderd. Hierdoor hebben u en wij een redelijke zekerheid dat als wij aan uw dossier beginnen dit kan leiden tot een verwijdering van de codering.

A3 codering met einddatum: het eerste gesprek is altijd gratis

Wij willen u graag helpen. Daarom is bij ons het eerste adviesgesprek altijd gratis. Tijdens dit gesprek beoordeelt onze jurist of uw zaak haalbaar is. Dit baseren we op verschillende aspecten, waaronder of we uw zaak al eens hebben behandeld. Kunnen wij uw zaak aannemen, en u bent akkoord? Dan ontvangt u gegevens voor uw eigen beveiligde portaal, waarin u documenten kunt uploaden, 24/7 berichten kan sturen en de voortgang kan inzien.

Wilt u een hypotheek met BKR A3 met einddatum laten verwijderen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)
  • Hypotheek
  • Lening
  • Ondernemer
  • Overig