geldlenenmeta2codering

Hypotheek zonder BKR toetsing

Hypotheek zonder BKR toetsing is onmogelijk. Laat daarom uw negatieve codering verwijderen door ons.

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Een eigen huis, een droom voor velen. Maar wat als u te maken heeft met een negatieve BKR registratie? Iedere kredietverstrekker is bij wet verplicht om een BKR toetsing uit te voeren bij hypotheekaanvragen en met een negatieve registratie lijkt die droom ver weg. In dit artikel gaan we dieper in wat het BKR is, hoe een negatieve registratie ontstaat, wat de gevolgen zijn voor het aanvragen van een hypotheek, en waarom het onmogelijk is om een hypotheek zonder BKR toetsing te krijgen. 

Gelukkig zijn er mogelijkheden om uw codering vroegtijdig te laten verwijderen. Wilt u liever direct weten of wij uw codering kunnen verwijderen? Bel ons dan voor een gratis adviesgesprek via 085 - 013 10 85.

Hoe ontstaat een negatieve BKR registratie op uw kredietoverzicht?

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt financiële gegevens bij van consumenten in Nederland. Iedere financiële verplichting boven de €250, zoals leningen, telefoonabonnementen en koop op afbetaling worden geregistreerd bij het BKR. Dit resulteert in een positieve registratie, wat aangeeft dat u al een lopende rekening heeft en daarvan maandelijkse lasten heeft. Maar, wanneer betalingsachterstanden ontstaan op de lening, kan dit leiden tot een negatieve BKR registratie. De kredietverstrekker plaatst dan vaak een A codering achter uw naam. Deze achterstandsmelding treedt vaak op wanneer u een betalingsachterstand van twee maanden of meer heeft.

Als u inmiddels al uw achterstanden heeft ingelopen, wordt er een einddatum achter de codering geplaatst. Vanaf het moment dat de einddatum zichtbaar is, gaat de vijfjaarstermijn lopen. Dit betekent dat u gedurende vijf jaar lang nog zichtbaar bent in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR met een negatieve codering. Wanneer u een aanvraag doet voor een nieuwe lening wordt deze alsnog afgewezen, ondanks dat u op dit moment geen schulden meer heeft. 

Hypotheek zonder BKR toetsing: de gevolgen

Een negatieve BKR registratie kan aanzienlijke gevolgen hebben voor uw hypotheekmogelijkheden. Bij het aanvragen van een hypotheek voeren geldverstrekkers een BKR toetsing uit om uw kredietwaardigheid te beoordelen. Wanneer zij een negatieve registratie tegenkomen, zijn zij terughoudend om u een hypotheek te verstrekken. Uw financiële stabiliteit en uw vermogen om nieuwe financiële verplichtingen aan te gaan, worden in twijfel getrokken.

Waarom is een hypotheek zonder BKR toetsing niet mogelijk?

Een hypotheek zonder BKR toetsing is onmogelijk. Geldverstrekkers zijn wettelijk verplicht om deze toetsingen uit te voeren om financiële risico's te minimaliseren. Met een negatieve BKR registratie is het niet mogelijk om een hypotheek te krijgen, aangezien deze registraties suggereren dat u in het verleden financiële problemen heeft gehad en moeite had om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen.

Hypotheek zonder BKR toetsing: uw mogelijkheden

Er is gelukkig hoop. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) biedt de mogelijkheid om onterechte of verouderde BKR registraties te laten verwijderen. Deze wetgeving ziet erop toe dat er zeer secuur met uw gegevens wordt omgegaan. Deze privacywet zegt dat uw gegevens noodzakelijk en actueel moeten zijn. Daarnaast moeten ze het doel dienen waarvoor uw gegevens worden verwerkt. Het enige doel van het BKR is om u te beschermen tegen overkreditering en de banken en financiële instellingen tegen wanbetalers.

Wanneer u op dit moment uw financiën op orde heeft, geen schulden meer heeft en een groot belang heeft bij het krijgen van een noodzakelijke hypotheek, kunnen wij namens u een juridisch verwijderverzoek indienen. 

Een juridisch verwijderverzoek is een formele brief die wordt ingediend bij een kredietverstrekker, in dit geval de organisatie die uw negatieve BKR registratie heeft aangemeld. Het doel van dit verzoek is om opheldering te krijgen over de toepassing van de wet op een specifieke zaak voordat verdere juridische stappen worden ondernomen. In de context van BKR registraties kan dit betekenen dat u via juridische middelen probeert aan te tonen dat de registratie niet langer gerechtvaardigd is. Het verzoek bevat overtuigende argumenten en bewijsstukken waarom de registratie onterecht is of niet meer van toepassing is, zoals het aflossen van schulden. Het doel is om de kredietverstrekker te overtuigen dat de negatieve registratie niet langer noodzakelijk is en verwijderd moet worden.

Hypotheek zonder BKR toetsing: gratis adviesgesprek

Bij Codering Verwijderspecialist is het eerste gesprek altijd gratis. Tijdens dit gesprek beoordeelt de jurist uw situatie. Aan het einde van dit gesprek weet u dan ook direct of wij uw codering kunnen verwijderen. 

Tevens bieden wij versnelde verwijdertrajecten aan voor als er haast geboden is bij het verwijderen van uw codering, omdat u een bod wil doen op het huis.

Hypotheek zonder BKR toetsing niet mogelijk? Vul hieronder het aanvraagformulier in en wij bellen u terug.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)