houseenkeys

Hypotheek met A codering

Hypotheek met A codering lastig? Codering Verwijderspecialist verwijdert uw negatieve registratie!

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Een hypotheek met A codering kan lastig zijn. Wilt u een hypotheekaanvraag doen? Dan wordt er altijd eerst een BKR check uitgevoerd door de hypotheekverstrekker. Blijkt het dat u een A codering achter uw naam heeft? Dan betekent dit dat u in het verleden ooit een betaalachterstand hebt opgelopen. Vaak wil geen enkele bank dan zaken met u doen. 

Op deze pagina vertellen wij u meer over wat dit type codering inhoudt, hoe wij uw codering kunnen verwijderen en hoe u een hypotheek met A codering kan krijgen. Liever direct weten of wij uw codering kunnen verwijderen? Bel ons voor een gratis adviesgesprek en u weet meteen of uw registratie vroegtijdig verwijderd kan worden. 

Hypotheek met A codering: wat houdt het precies in?

Dit is een van de coderingen die u in uw BKR kredietoverzicht kan vinden. Een A op uw kredietoverzicht betekent dat u een achterstand van tenminste 3 maanden of meer heeft met het betalen van een lening of krediet. Dan wordt er een A codering achter uw naam geplaatst.


In een dergelijke situatie wordt u bij het BKR negatief geregistreerd. Iedere lening van €250 of meer wordt namelijk geregistreerd in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem). Denk hier bijvoorbeeld aan een telefoon. We spreken dan van een positieve codering. Indien u uw lening iedere maand netjes aflost, is er niets aan de hand. Toch kan ook een positieve registratie van invloed zijn op de hoogte van uw hypotheek, omdat als u leningen heeft lopen, u minder hypotheek kunt krijgen aangezien er nog andere financiële verplichtingen lopen. 

Loopt u een achterstand op met het aflossen van uw lening? Dan wordt er een code A geplaatst in uw BKR overzicht. De A staat voor Achterstandsmelding. Wanneer u een lening of hypotheek aanvraagt, zal de kredietverstrekker een toetsing doen in het BKR-register. De praktijk leert dat wanneer er een negatieve A codering tevoorschijn komt, de bank of kredietverstrekker al direct twijfels heeft of u deze nieuwe lening wel op tijd gaat betalen. In de meeste gevallen volgt een afwijzing wanneer u een A codering op uw naam heeft. 

Heeft u uw betalingsachterstand inmiddels ingehaald? Dan kan de kredietverstrekker besluiten om naast de A codering er een H codering bij te plaatsen. De H staat voor een Herstelmelding. Ook na het inlopen van uw betalingsachterstand of het aflossen van uw lening, blijft deze codering nog vijf jaar op uw naam zichtbaar in het BKR. Ook wanneer er een H codering wordt geplaatst, leert de praktijk dat de banken geen zaken met u willen doen, omdat u in het BKR register nog vijf jaar als wanbetaler geregistreerd staat. Herkent u zichzelf hierin? Dan kunnen wij u helpen!

Hypotheek met A codering, hoe kom ik er vanaf?

U bent financieel stabiel en er spelen op dit moment belangen in uw leven om de codering vroegtijdig te laten verwijderen, zoals het krijgen van een hypotheek. Dan kunnen wij uw codering vroegtijdig verwijderen. Dit kan op basis van de AVG privacywetgeving. Deze wet zegt namelijk dat er zeer secuur met uw persoonsgegevens moet worden omgegaan, dat deze gegevens actueel moeten zijn en op dit moment noodzakelijk moeten zijn. De banken en financiële instellingen moeten zich hier ook aan houden, omdat zij uw gegevens verwerken. Wanneer uw financiën op dit moment op orde zijn en uw leven er financieel nu heel anders uitziet dan in de tijd dat u de A codering opliep, dan is er geen reden meer om u te moeten beschermen tegen overkreditering. Het enige doel waarom stichting BKR uw persoonsgegevens in de vorm van een negatieve codering heeft verwerkt. In dit geval wordt het doel van de registratie niet meer behaald en heeft het BKR systeem zelfs een averechtse werking in uw leven. Het richt schade aan in plaats van het bieden van bescherming. Een verzoek om de negatieve BKR-registratie te verwijderen, kan dan worden ingediend op basis van een juridisch standpunten verzoek.

Hypotheek met A codering. Hoe verwijderen wij uw registratie?

Tijdens het gratis adviesgesprek beoordeelt onze jurist of wij uw codering kunnen verwijderen middels een juridisch standpunten verzoek. Hierin verwerken wij informatie over hoe de registratie is ontstaan, wat uw huidige financiële situatie is en waarom het voor u zo belangrijk is dat de registratie zo snel mogelijk wordt verwijderd. Dit verweerschrift wordt ondersteund met jurisprudentie uit soortgelijke zaken waar de A codering van verwijderd diende te worden.

Het gratis adviesgesprek, zodat u direct weet waar u aan toe bent

Codering Verwijderspecialist neemt uw zaak alleen aan als die ook echt haalbaar is. Wij  beschikken over de kennis en expertise om tijdens het gratis adviesgesprek te beoordelen of uw zaak voldoet aan de eisen van de AVG-wet om ook verwijderd te kunnen worden. Tijdens het gratis adviesgesprek nemen wij uw huidige situatie met u door en onderbouwt u waarom de A codering op korte termijn verwijderd dient te worden. Aan het einde van het gesprek kan de jurist de eindbeoordeling maken of er ook mogelijkheden zijn om uw codering te kunnen verwijderen. 

Kunnen wij uw zaak behandelen en wilt u dat we gelijk starten? Dan ontvangt u uw inlogcodes om in te kunnen loggen in uw eigen dossier in onze beveiligde BKR omgeving. Middels deze online omgeving kunt u veilig de benodigde documenten uploaden en vragen stellen aan uw jurist. U ziet hier tevens 24/7 de voortgang van uw dossier en u bent altijd op de hoogte van de status van uw dossier. 

Hypotheek met A codering laten verwijderen? Bel direct naar 085 - 013 10 85 of vraag een gratis adviesgesprek aan en laat ons weten wanneer wij u kunnen bellen.

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)