happy family

Hypotheek met BKR A2

Hypotheek met A2 codering? Laat uw BKR-registratie verwijderen door Codering Verwijderspecialist

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Als u een hypotheek wilt afsluiten, omdat u een huis wilt kopen, kan een negatieve BKR-registratie in uw nadeel werken. Heeft u een A2 codering uit het verleden op uw naam staan? Dan is het afsluiten van een hypotheek vrijwel onmogelijk. De kredietverstrekker ziet dan namelijk in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR dat u in het verleden een krediet heeft gehad met een A2 codering genoteerd. Deze A2 codering blijft zelfs tot 5 jaar na afwikkelen van de schuld zichtbaar in het CKI van het BKR.

Hieronder leggen wij uit wat een A2 codering precies inhoudt en hoe u een hypotheek met BKR A2 kan krijgen. Liever direct weten waar u aan toe bent? Bel ons voor een gratis adviesgesprek 085 - 013 10 85.

Hypotheek met BKR A2: wat is een A2 codering?

Een A2 codering wordt geplaatst door de betreffende kredietverstrekker waarbij u een achterstand op heeft gelopen, zoals bijvoorbeeld bij Rabobank. Indien u een A2 codering op uw naam hebt staan, betekent dit dat er een achterstandsmelding is gedaan. Dit gebeurt wanneer u niet op tijd uw krediet aflost en er sprake is van een achterstand in de betalingen. Deze achterstand komt als een A codering achter uw naam te staan in het CKI.

Het cijfer 2 in een A2 codering betekent bijzonderheidscode 2. Code 2 wordt geregistreerd in het CKI wanneer de kredietverstrekker het gehele krediet destijds volledig opeisbaar heeft gesteld. Dit gebeurt wanneer de financiële dienstverlener het geld direct wil ontvangen. Dit betekent vaak dat er een incassobureau of deurwaarder was ingeschakeld. Als het volledige krediet wordt terugbetaald of afgewikkeld door een regeling, wordt er een werkelijke einddatum geplaatst in het CKI van het BKR. De A2 codering blijft vanaf dat moment nog vijf jaar lang zichtbaar.

Hypotheek met BKR A2: wat zijn de gevolgen?

Een hypotheek met BKR A2 heeft ernstige gevolgen. In de praktijk betekent een A2 codering vaak dat kredietverstrekkers de volledige periode waarin de A2 codering zichtbaar is in het CKI, geen nieuw krediet zullen verstrekken. Het krijgen van een hypotheek met A2 codering is vrijwel onmogelijk.

Wanneer komt u in aanmerking voor een hypotheek met BKR A2?

Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met BKR A2 is het van belang dat u de achterstand volledig aflost of de schuld afwikkelt. Daarnaast moet u op dit moment een financieel stabiele situatie hebben om de hypotheek te kunnen dragen en eigen middelen hebben.

Hypotheek met BKR A2 codering verwijderen. Hoe verwijdert Codering Verwijderspecialist uw A2 codering, zodat u een hypotheek kunt afsluiten?

Wekelijks krijgen we te maken met situaties waarbij mensen bijvoorbeeld een torenhoge huur moeten betalen, omdat ze geen hypotheek kunnen krijgen vanwege een A2 codering uit het verleden. Banken plannen vaak niet eens een afspraak in voor een hypotheekadviesgesprek als u een negatieve BKR-registratie hebt.

Het laten verwijderen van een A2 codering is mogelijk op basis van  de AVG wetgeving. Deze wet is ervoor bedoeld om de privacy van eenieder te beschermen en heeft strenge richtlijnen opgesteld, waardoor (het blijven) verwerken van persoonsgegevens aan banden is gelegd.

Het BKR is een stichting en heeft geen directe relatie met deze wetgeving. De banken die deelnemen aan het BKR hebben gezamenlijke afspraken gemaakt over wanneer, hoe en hoelang een negatieve BKR-registratie kan worden geplaatst. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Algemeen Reglement van het BKR en worden vaak klakkeloos gevolgd door de deelnemers. Het enige doel van het BKR is om consumenten en ondernemers te beschermen tegen overkreditering. Heeft u op dit moment een groot belang om een hypotheek te krijgen voor uw droomwoning en bent u financieel helemaal stabiel? Dan voldoet het BKR niet meer aan het doel om u nog te moeten blijven beschermen tegen overkreditering. In dat geval zegt de AVG wetgeving dat de registratie onmiddellijk verwijderd dient te worden op basis van een juridisch standpunten verzoek.

Gratis adviesgesprek

Een hypotheek met A2 codering lijkt onmogelijk. Bij Codering Verwijderspecialist zorgen wij ervoor dat u een tweede kans krijgt. Bel ons voor een gratis adviesgesprek en onze jurist vertelt u meteen of wij uw codering kunnen verwijderen.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)