family on beach

Hypotheek aanvragen met BKR

Hypotheek aanvragen met BKR is niet mogelijk. Laat daarom uw codering vroegtijdig verwijderen door onze juristen.

Al mogelijk vanaf €420
Met spoed binnen 4-6 weken mogelijk
U betaalt bij ons altijd een vast laag tarief

Een huis kopen is voor velen een belangrijk levensdoel. Het kan echter een uitdaging zijn als u te maken heeft met een negatieve BKR registratie. Deze registratie kan het aanvragen van een hypotheek bemoeilijken en vaak zelfs onmogelijk maken. In deze tekst gaan we dieper in op wat het BKR is, wat een negatieve BKR registratie precies inhoudt, hoe deze kan ontstaan, en vooral waarom het zo lastig is om een hypotheek te krijgen met een dergelijke registratie. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om uw negatieve BKR registratie vroegtijdig te laten verwijderen op basis van de AVG Privacywetgeving. 

Wilt u liever direct weten wat uw mogelijkheden zijn op het gebied van vroegtijdige verwijdering? Neem dan vooral contact met ons op voor een gratis adviesgesprek via 085 - 013 10 85.

Wat is een negatieve BKR-registratie en hoe ontstaat deze?

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt in Nederland de financiële gegevens van consumenten bij. Elke financiële verplichting, zoals een lening of een creditcard met een bestedingslimiet van €250 of meer, wordt geregistreerd bij het BKR. Dit leidt in beginsel tot een positieve BKR-registratie, wat aangeeft dat u uw financiële verplichtingen nakomt. Echter, wanneer er problemen ontstaan, zoals het niet tijdig terugbetalen van schulden, kan dit resulteren in een negatieve BKR registratie. Deze registratie, vaak aangeduid met een codering, kan variëren in verschillende gradaties. Deze coderingen vertellen de kredietverstrekker meer over de stand van zaken. Een negatieve BKR registratie betekent vaak dat u niets kan doen op financieel gebied. Geen enkele kredietverstrekker wil zaken met u doen. Helaas zien we ook vaak dat zelfs een positieve BKR registratie invloed heeft op uw leencapaciteit voor een hypotheek.

Wanneer u inmiddels uw schulden netjes heeft afgelost, wordt er een einddatum achter uw negatieve BKR registratie geplaatst. Deze einddatum is de datum over vijf jaar. Vanaf het moment van het plaatsen van de einddatum gaat namelijk de vijfjaarstermijn lopen. Dit betekent dat u nog vijf jaar met een negatieve BKR registratie in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR staat als wanbetaler. Ook gedurende deze periode wil geen enkele kredietverstrekker zaken met u doen, omdat zij zien dat u in het verleden problemen heeft gehad met het terugbetalen van de lening.

Waarom is hypotheek aanvragen met BKR niet mogelijk?

Een negatieve BKR registratie kan aanzienlijke gevolgen hebben voor uw financiële mogelijkheden. Met name als het gaat om het aanvragen van een hypotheek. Kredietverstrekkers gebruiken uw BKR gegevens om uw kredietwaardigheid te beoordelen. Dit doen zij aan de hand van een zogeheten BKR check. Als zij zien dat u een negatieve BKR registratie achter uw naam heeft, wordt uw verzoek direct afgewezen. Een negatieve registratie wekt namelijk zorgen over uw financiële stabiliteit en uw vermogen om de nieuwe financiële verplichtingen na te komen.

Hypotheek aanvragen met BKR: hoe kunnen wij uw negatieve BKR registratie verwijderen op basis van de AVG wetgeving?

Gelukkig biedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) u de mogelijkheid om onterechte of verouderde BKR-registraties te laten verwijderen. Deze wetgeving is een grondrecht en gaat over de privacy van mensen. Deze wetgeving is heel duidelijk als het gaat om het verwerken van uw persoonsgegevens. De gegevens van u die verwerkt worden, dienen noodzakelijk en actueel te zijn. Daarnaast moeten de verwerkte gegevens het doel dienen. U begrijpt ook dat wanneer u op dit moment uw zaken op orde heeft en geen schulden meer heeft, dit doel niet meer wordt gediend. 

Als u zich in een situatie bevindt waarin u een hypotheek nodig heeft maar wordt belemmerd door een negatieve BKR registratie. Als u daarnaast al uw schulden netjes heeft afgelost en last heeft van de vijfjaarstermijn kunnen wij namens u een juridisch verwijderverzoek indienen om deze registratie te verwijderen. We baseren dit verzoek op de privacywetgeving (AVG), ondersteunen het met argumenten waarom de registratie niet langer noodzakelijk is en versterken het daarnaast met de beschikbare jurisprudentie. Met een juridisch verwijderverzoek dwingen wij de kredietverstrekker uw codering vroegtijdig te verwijderen. 

Hypotheek aanvragen met BKR: vraag een gratis adviesgesprek aan

Mocht u behoefte hebben aan een spoedprocedure, dan bieden we deze optie ook aan. In veel gevallen kunnen we dan binnen 4 tot 6 weken resultaten behalen, zodat u sneller kunt werken aan het verkrijgen van de hypotheek die u nodig heeft. U kunt via onderstaand formulier een gratis adviesgesprek aanvragen. Hierna weet u direct of wij uw codering vroegtijdig kunnen verwijderen.

Hypotheek aanvragen met BKR weer mogelijk dankzij Codering Verwijderspecialist.

 

  • Ochtend (09.00-11.45 uur)
  • Middag (12.00-15.00 uur)
  • Namiddag (15.00-17.30 uur)